Ο καιρός είναι κάτι παραπάνω από ανοιξιάτικος και οι περισσότεροι έχουμε ξεσηκωθεί. Και η έξοδος για φαγητό το μεσημέρι, είναι αυτό που θέλουμε. Όπως και μία βόλτα στη θάλασσα.

Αν αυτό το Σαββατοκύριακο έχετε κι εσείς την ίδια ανεβασμένη διάθεση, τότε, και οι δρόμοι θα οδηγήσουν κι εσάς στον Πειραιά. Εκεί, θα βρείτε θρυλικά στέκια για φαγητό, που έχουν αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την περιοχή, αλλά και τους λάτρεις του αυθεντικού φαγητού.

Ταβέρνες, ψαροταβέρνες, μεζεδοπωλεία, οι επιλογές είναι αρκετές και εξαιρετικές.

Η Μαργαρώ

Με παράδοση που ξεκινά από το 1944, η Μαργαρώ είναι πλέον διάσημη για το τηγάνι της και θεωρείται μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες του Πειραιά. Ο χώρος της είναι απλός και λιτός, ωστόσο σίγουρα δεν θα του δώσετε και πολύ σημασία, μιας και το ενδιαφέρον σας θα κερδίσουν τα λαχταριστά πιάτα. Θα παραγγείλετε χωριάτικη σαλάτα και μια σειρά καρπών της θάλασσας που μυρίζουν αλάτι και φρεσκάδα και θα σας κάνουν να μην θέλετε να σταματήσετε τη γευσιγνωσία.
Λεωφ. Χατζηκυριακού 126, Πειραιάς

Ζωοδόχος Πηγή

Το οικογενειακό μαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή συγκαταλέγεται στους γαστρονομικούς θησαυρούς στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με τις παραδοσιακές γεύσεις του να φέρνουν στο νου νοσταλγικές μνήμες από τα παλιά. Οι μοντέρνες πινελιές δίνουν της δική τους νότα στις προτάσεις του μενού, προσφέροντας μια μοναδική, πλούσια και άκρως γευστική εμπειρία σε όσους το ανακαλύψουν. Δοκιμάστε τους περιζήτητους λαχανοντολμάδες, τις τηγανητές φρεσκοκομμένες πατάτες με αβγά και το συκωτάκι στα κάρβουνα. Στα συν και το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν και ένα ή και περισσότερα πιάτα ημέρας.
Κατσούλη 77, Πειραιάς

Αρλεκίνος

Στην Πλατεία Κοραή θα συναντήσετε τον Αρλεκίνο που είναι διάσημος για τις γεύσεις του, αλλά και τις καλές τιμές. Τα κεφτεδάκια της θείας Ευλαμπίας είναι οι φίρμες του μαγαζιού, όχι ότι τα υπόλοιπα πιάτα υστερούν. Εξάλλου, το μαγαζί φημίζεται για τα καλά του κρεατικά αλλά και για το λεγόμενο «βρώμικο της πλατείας», που δεν είναι άλλο από φωλιά πατάτας με αυγά μάτια και απάκι.
Καραΐσκου 104, Πειραιάς

ΨαροΚαστέλλα

Στην Καστέλλα, πάλι, θα συναντήσετε την ψαροταβέρνα-καπηλειό η οποία από το 1986 που πρωτοάνοιξε, είναι το αγαπημένο στέκι των φανατικών ψαροφαγάδων της πόλης που καταγτάνουν από κάθε γωνιά για να απολαύσουν τους εκλεκτούς μεζέδες της.
Σκρα 19, Πειραιάς