Περπατώντας στο πολύβουο και πολυσύχναστο Μοναστηράκι, ανάμεσα στα πολλά τουριστικά μαγαζιά, θα συναντήσετε στην Ηφαίστου 39 το γευστικό «διαμαντάκι» της περιοχής. Έτσι, είχαν σχολιάσει το «Happy Blender» σε μία από τις πολλές διθυραμβικές κριτικές που έλαβε διαδικτυακά.

Το «Happy Blender» είναι ένα χαρούμενο, πολύχρωμο, τροπικό healthy food spot σε μία περιοχή που όλοι έχουμε συνδέσει με το σουβλάκι, τον μουσακά και τη χωριάτικη σαλάτα (να κολυμπά στο λάδι)… Έξω από τα συνηθισμένα της περιοχής, λοιπόν, εκείνο μάς μαθαίνει να τρώμε σωστά και υγιεινά, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην ποιότητα και τη γεύση.

Το χαρούμενο, πολύχρωμο και τροπικό healthy food spot στην Ηφαίστου 39

Αυτή, άλλωστε, είναι και η φιλοσοφία της Δέσποινας και του Γιώργου, που πριν από 5 χρόνια πήραν το μεγάλο ρίσκο να ανοίξουν το «Happy Blender». Σε μία εποχή που αντιμετώπιζαν τους vegan σαν… εξωγήινους και η υγιεινή διατροφή ήταν άγνωστη στον πολύ κόσμο, οι δυο τους άνοιξαν το εστιατόριο με ενθουσιασμό και στόχο να δείξουν στον κόσμο πώς να τρώει σωστά και υγιεινά.

Η Δέσποινα και ο σύζυγός της, Γιώργος άνοιξαν το Happy Blender πριν 5 χρόνια

«Ταξιδεύαμε πολύ σε όλο τον κόσμο και συναντούσαμε τέτοια εστιατόρια. Στην Αθήνα δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο, μαγαζιά που να προωθούν τη σωστή, υγιεινή διατροφή. Ήταν πολύ πρωτοποριακή και με μεγάλο ρίσκο πριν 5 χρόνια η κίνηση αυτή, αλλά αγκαλιάστηκε αμέσως και ο κόσμος ήταν ασύλληπτος», εξηγεί η Δέσποινα στο Newsbeast.gr.

Το Happy Blender είναι ένα μαγαζί με all day brunch

Λίγους μήνες αφότου άνοιξε το «Happy Blender», ήρθε η πανδημία του κορονοϊού. «Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος», μας λέει η Δέσποινα. Ωστόσο, το μαγαζί ως take away παρέμεινε ανοιχτό και, παρόλο που ερήμωσε το Μοναστηράκι, εκείνοι κατάφεραν να παραμείνουν όρθιοι και η φήμη τους να διαδοθεί στην Αθήνα.

Τα μπλέντερ δεν σταματάνε να χτυπάνε, φτιάχνοντας τα πιο χρωματιστά και υγιεινά smoothies

Τα πολύχρωμα πιάτα, οι χρωματιστοί ολόφρεσκοι χυμοί και τα smoothies, πέρα από τη γευστικότητά τους και τη θρεπτική τους αξία, σε μία δύσκολη περίοδο για τον κόσμο έφτιαχναν τη διάθεσή τους. «Όπως λέει και το όνομά μας, θέλουμε να κάνουμε ευτυχισμένους όσους έρχονται σε εμάς. Να τρώνε σωστά, υγιεινά, ποιοτικά και να φεύγουν… happy», μας λέει η Δέσποινα.

«Θέλουμε να κάνουμε ευτυχισμένους όσους έρχονται σε εμάς», λέει στο Newsbeast, η Δέσποινα

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο μία πρωτοποριακή ιδέα για την επιτυχία, αν αυτή δεν συνοδεύεται από την ποιότητα. «Όλες οι πρώτες ύλες είναι ολόφρεσκες, παραλαμβάνουμε καθημερινά τα προϊόντα μαναβικής, χρησιμοποιούμε premium προϊόντα. Συμβουλευόμαστε διατροφολόγο και όλες οι προτάσεις μας είναι αυστηρά vegan», εξηγεί η Δέσποινα στο Newsbeast.

Άρα είναι ένα spot αυστηρά για vegan; «Όχι», μας λέει κατηγορηματικά. «Είναι πιάτα για όλους. Και για vegan και για μη vegan. Έρχονται γονείς με τα παιδιά τους για πρωινό, όσοι ενστερνίζονται τον βιγκανισμό, όσοι δεν είναι vegan, αλλά θέλουν να φάνε υγιεινά. Έρχονται τουρίστες, οι οποίοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή ή είναι σε δίαιτα», προσθέτει.

Οι energy balls είναι χωρίς γλουτένη και ζάχαρη!

Ακόμα και τώρα, την Σαρακοστή, όσοι νηστεύουν στο «Happy Blender» θα βρουν μία μεγάλη ποικιλία θρεπτικών πιάτων, γλυκών, αλλά και παγωτών. Γιατί ποιος είπε ότι στη νηστεία πρέπει να κάνετε έκπτωση στην απόλαυση του φαγητού; Αν νηστεύετε, λοιπόν, και θέλετε κάτι γλυκό, δοκιμάστε τα sugar free γλυκά του, το παγωτό φιστίκι που κάνει θραύση, καθώς και τις ωμοφαγικές μπάρες ενέργειας, που αυτή την περίοδο χρειάζεστε. Α, και μην πείτε «όχι» σε έναν wellness latte με κουρκουμά ή με βιολογικό τσάι matcha. Θα με θυμηθείτε.

Το μενού του «Happy Blender» κρύβει πολλές εκπλήξεις και η πιο μεγάλη είναι τα acai bowls. Η Δέσποινα και ο Γιώργος ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του προιόντος στην Ελλάδα έκαναν trend το πολύτιμο αυτό superfruit, που ευδοκιμεί στον Αμαζόνιο, δημιουργώντας λαχταριστές και άκρως θρεπτικές συνταγές. Το Acai είναι μούρο με τεράστια θρεπτική αξία και πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας.

Πρόσφατα το «Happy Blender» αναδείχθηκε ως το Νo 1 Acai bar στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Tripadvisor! Πρέπει να δοκιμάσετε το Acai Energy Bowl, ειδικά αν νηστεύετε, είναι το boost που χρειάζεστε μέσα στην ημέρα. Επίσης, όπως και τα smoothie bowls, είναι χαμηλά θερμιδικά, οπότε είναι ιδανικά και για όσους βρίσκονται σε δίαιτα.

@happyblenderathens

Εσύ ακόμη να το δοκιμάσεις? Σε περιμένουμε στο 📍Happy Blender, Ηφαίστου 39 Μοναστηράκι ❤️ #fyp #athensrestaurants #brunchathens #greecetiktok #happyblenderathens #athensfood #athenseats #acaibowl #athensbrunchspots #yummyfood #brunchtok #acaibowlathome #athensfoodguide

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Όση ώρα μιλάμε με τη Δέσποινα δεν γίνεται να μη διακρίνω τον ενθουσιασμό στα μάτια της και με πόσο καμάρι μιλάει για το μαγαζί, όπως μία μάνα για το παιδί της. «Μα είναι το παιδί μου. Είναι το τρίτο παιδί μου. Και τώρα που μεγάλωσαν τα δύο μου παιδιά, μπορώ και αφοσιώνομαι σε αυτό», μας λέει.

Και δεν το κάνει μόνη της, αλλά παρέα με τον σύζυγό της, Γιώργο, με τον οποίο μαζί ξεκίνησαν αυτό το ταξίδι σε έναν χώρο άγνωστο για τους ίδιους, αφού οι προηγούμενες δουλειές τους δεν είχαν σχέση με την εστίαση. Πώς είναι, όμως, για ένα ζευγάρι να δουλεύει μαζί, κάθε μέρα, όλη μέρα; Και πώς είναι να δουλεύεις non stop; «Είναι δύσκολο να μη μεταφέρεις τα προβλήματα της δουλειάς και στο σπίτι. Και ναι, είναι δύσκολο να δουλεύεις κάθε μέρα, χωρίς διακοπές, αλλά είμαστε πολύ αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Θέλουμε να έχουμε άμεση επαφή με τους πελάτες, να μιλάμε, να μας λένε τη γνώμη τους, να τους εξυπηρετούμε. Όλα τα κάνουμε με αγάπη και πάθος. Σκεφτόμαστε συνεχώς καινούριες ιδέές και φροντίζουμε το φαγητό να μην είναι βαρετό. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Διαθέτουμε 10 διαφορετικές επιλογές smoothie bowls και, όπως μας λένε οι πελάτες μας, εκείνοι έχουν και 10 διαφορετικούς λόγους, για να έρθουν ξανά», μας λέει η Δέσποινα.

Η Δέσποινα μιλάει στο Newsbeast.gr με καμάρι για το τρίτο της «παιδί»

«Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση και το κλίμα είναι οικογενειακό. Τα παιδιά που δουλεύουν εδώ τα βλέπω σαν παιδιά μου», συμπληρώνει.

Όση ώρα κάναμε τη συνέντευξη, ο κόσμος δεν σταματούσε να έρχεται στο «Happy Blender». Πολλοί Έλληνες αλλά και πάρα πολλοί ξένοι.

«Οι τουρίστες είναι πιο εξοικιωμένοι με τη vegan διατροφή σε σχέση με τους Έλληνες»;

«Ναι, και με την υγιεινή διατροφή. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο, στο Μοναστηράκι, που αποτελεί πέρασμα κι έρχονται πολλοί τουρίστες στο μαγαζί. Μάλιστα, έχουν έρθει πολλές φορές βραζιλιάνοι τουρίστες και όταν δοκίμασαν τα Acai Bowls ενθουσιάστηκαν που βρήκαν εδώ στην Ελλάδα το φρούτο της πατρίδας τους. Όπως μας είπαν, αισθάνθηκαν σαν να είναι στο σπίτι τους».

Ειδικά, αν νηστεύετε, τα Acai Bowls είναι το boost που χρειάζεστε μέσα στην ημέρα

Στο «Happy Blender», που είναι ένα μαγαζί με all day brunch, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο πιάτο. Είναι όλα top. Ωστόσο, βγάλαμε την πεντάδα. Έχουμε και λέμε: Acai bowls, Ocean blue smoothie bowl, Nourishing Buddha bowl (πρόκειται για ψητά «κεφτεδάκια» από κόκκινα φασόλια και βιολογική κινόα), Ομελέτα (ναι, χωρίς αυγά, με τη συνταγή να είναι το μυστικό του μαγαζιού) και Pizza (η πιο δημοφιλής είναι η pesto).

Από την άλλη, σκέφτομαι πως αδικούνται κι άλλα πιάτα, όπως τα λαχταριστά Burgers (με σπιτικό μπιφτέκι από βιολογική κινόα), το Banana bread που αποτελεί κι ένα από τα ευπώλητα προϊόντα και εννοείται τα Pancakes, τα οποία εδώ τα απολαμβάνεις χωρίς καμία ενοχή.

Τα pancakes στο Happy Blender, όπως και όλα τα πιάτα, είναι για όλους

Η Δέσποινα και ο Γιώργος, εκτός από την υγεία σας, φροντίζουν και το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας βιοδιασπώμενα μπολ και καλαμάκια. Επίσης, τροφοδοτούν μεγάλα ξενοδοχεία, είχαν συνεργασία με τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και με wellness retreats. Οπότε, ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε το «διαμαντάκι» στο Μοναστηράκι και να γνωρίσετε τον πολύχρωμο, υγιεινό και happy κόσμο του.

Happy Blender
Ηφαίστου 39, Μοναστηράκι
Τηλ: 2103638484
Facebook: happyblender
Instagram: happyblender
TikTok: happyblenderathens