Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι ψάχνουμε εστιατόρια με καλό φαγητό και προσιτές τιμές. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που θέλουμε – και δικαιούμαστε – να ζήσουμε μία πιο… κυριλέ κατάσταση, σε ένα γκουρμέ εστιατόριο.

Αν σας έχει λείψει, λοιπόν, μία έξοδος σε ένα καλό εστιατόριο και θέλετε να δειπνήσετε κάπου όμορφα, σας έχουμε παρακάτω προτάσεις που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για μια γευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Delta

Το εστιατόριο Delta στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι το μέρος όπου η γαστρονομία «παντρεύεται» με τον πολιτισμό, προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία. Το μενού περιλαμβάνει 12 πιάτα που έχει δημιουργήσει ο χαρισματικός Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος, με την ομάδα του. 12 στάδια, κάθε ένα από τα οποία βιώνεται ταυτόχρονα ως δημιουργική, φιλοσοφική και γαστρονομική εμπειρία. Με ένταση και τόλμη που ενθουσιάζουν. Μινιμαλιστική τελειότητα, αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών, εστίαση στους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας. Αυτά είναι τα 3 συστατικά του μενού.
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Cookoovaya

Μια A-Team διάσημων σεφ δημιούργησε την Cookoovaya στην περιοχή του Χίλτον, στο κέντρο της Αθήνας. Ένα εστιατόριο με σκοπό να αναδείξει την κλασική ελληνική κουζίνα στην πιο μοντέρνα και δημιουργική εκδοχή της. Νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με τη γνώση, το πάθος και τις εμπειρίες των σεφ, με το μενού να αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα.
Χατζηγιάννη Μέξη 2, Χιλτον

Kuzina

Χώρος υψηλής αισθητικής στο Θησείο –με θέα στην Ακρόπολη και μπροστά ακριβώς από το ναό του Ηφαίστου– με ανάλογης ποιότητας φαγητό. Οι μοντέρνες ελληνικές, γευστικές προτάσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε έναν κατάλογο που είναι εμπλουτισμένος με πιάτα παρασκευασμένα από τα πιο αγνά υλικά της χώρας, παρουσιασμένα με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο.
Αδριανού 9, Αθηνα

Prosopa

Μετράει περισσότερα από 20 χρόνια και είναι το μαγαζί που πρωτοστάτησε στην οικειοποίηση του fine dining, θέλοντας να κάνει το γκουρμέ μαζικά προσιτό, και τα κατάφερε. Το Prosopa στο Ρουφ έχει απογειώσει τη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα, χαρίζοντας στους πελάτες μία ξεχωριστρή εμπειρία σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον
Μεγάλου Βασιλείου 52 & Κωνσταντινουπόλεως 4, Ρουφ

Ελαίας Γη

Με βάση το ελληνικό στοιχείο, το Ελαίας Γη προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Οι ευχάριστα πειραγμένες ελληνικές γεύσεις ενθουσιάζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Δεξαµενής & Ολυµπιονικών 4, Κηφισιά/Πολιτεία