Σουβλάκι, τυλιχτό, πίτα όπως και αν το πεις, η ουσία είναι μία: αποτελεί κάτι σαν το «εθνικό μας φαγητό», το πιο δημοφιλές street food, την ένοχη απόλυαση που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Μικροί και μεγάλοι στις περισσότερες εξόδους τους κάνουν μία στάση σε σουβλατζίδικο για μία πίτα με γύρο ή καλάμάκι ή άλλη προσθήκη. Στην Αθήνα θα βρείτε πολλά, πάρα πολλά σουβλατζίδικα, όμως, από όλα αυτά, κάποια ξεχωρίζουν εδώ και χρόνια για το λαχταριστό και ασυναγώνιστο σουβλάκι τους ή πιτόγυρο. Παρακάτω σάς έχουμε κάποιες από τις «σίγουρες» διευθύνσεις με το καλύτερο πιτόγυρο και όχι μόνο.

Διόνυσος

Ένα από τα πιο δημοφιλή σουβλατζίδικα, όχι μόνο της Κυψέλης όπου λειτουργεί από το 1969, αλλά ολόκληρης της Αθήνας. Με το σουβλάκι του Διόνυσου έχουν μεγαλώσει γενεές και γενεές, ενώ στα τραπέζια του έχουν βρεθεί διάσημες προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και πολιτικής σκηνής.

Καλοψημένος, ζουμερός και πεντανόστιμος ο γύρος του διαθέτει το απαραίτητο λίπος για γεύση που πραγματικά απογειώνει. Δοκιμάστε, επίσης, κοντοσούβλι, καλαμάκια και κοκορέτσι.
Ιθάκης 9-12, Κυψέλη

Ο Λευτέρης (Νέα Σμύρνη)

Μετρώντας 70 χρόνια λειτουργίας, καθώς λειτουργεί από το 1953, ο Λευτέρης στη Νέα Σμύρνη αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του τυλιχτού και του καλού κρέατος. Η αλάδωτη πίτα του κάνει θραύση, ενώ σταθερά στις προτιμήσεις του κοινού το σουβλάκι και το κεμπάπ του (με ανάμεικτο αρνί, μοσχάρι και χοιρινό).
Ειρήνης 2, Νέα Σμύρνη

Hoocut

Στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, θα συναντήσετε το Hoocut με το πρωτότυπο και προσεγμένο concept, που κατάφερε να κάνει την διαφορά με την ιδιαίτερη φιλοσοφία του περί… σουβλακίου.

Επιλέξτε ανάμεσα στην φρέσκια τυλιχτή πίτα με λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος της επιλογής σας ή τις σκεπαστές πίτες με ψητό κρέας – χοιρινό, κοτόπουλο, προβατίνα ή βοδινό και εξαιρετικές σάλτσες.
Πλατεία Αγ. Ειρήνης 9, Αθήνα/ Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους Περιστέρι/ Ελευθερίου Βενιζέλου 71, Νέα Σμύρνη

Ο Αχιλλέας

Στον Αχιλλέα στο Νέο Κόσμο πηγαίνεις για να φας γύρο, καλό γύρο. Δεν θα πετάξεις κανένα κομμάτι, δεν θα βρεις περιττό λίπος, θα ενθουσιαστείς με τη σωστή δοσολογία στα μπαχαρικά. Μπορείς να απολαύσεις τον γύρο του με ντομάτα, κρεμμύδι τζατζίκι.
Σπινθάρου 18, Νέος Κόσμος

Η Βόλβη

Το κρέας στη Βόλβη, το προμηθεύονται από τους χασάπηδες της αγοράς και το περιποιούνται οι ίδιοι. Όπως και ο κιμάς για τα μπιφτέκια είναι φρέσκος. Είναι σημαντικές λεπτομέρειες που έχουν κάνει τη Βόλβη να ξεχωρίζει και τις πίτες να είναι ασυναγώνιστες. Πατάτες μην ζητήσετε, δεν έχουν ούτε σε μερίδα
Ευρυπίδου 24-26, Αθήνα

Dirty Gourmet

Μη σας μπερδεύει το όνομα του μαγαζιού. Εδώ, θα βρείτε καθαρά πράγματα και κυρίως φρέσκα υλικά που παρασκευάζονται στο μαγαζί. Στο Dirty Gourmet, ο γύρος ψήνεται οριζόντια και όχι κάθετα όπως έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε και είναι μία μικρή αποκάλυψη καθώς έρχεται στο πιάτο σου λεπτοκομμένος και ζουμερός, χωρίς ίχνος λίπους. Αν θέλεις κάτι διαφορετικό, δοκίμασε σίγουρα γύρο κόκκορα.
Λεωφόρος Πεντέλης 104 & Μεταμορφώσεως 1, Χαλάνδρι