Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή του Ψυρρή αποτελεί μία από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί, όμως, και έναν από τους διαχρονικούς προορισμούς για μεζεδοκαταστάσεις με την παρέα.

Γιατί, μπορεί τα τελευταία χρόνια στου Ψυρρή να ανοίγουν νέα μαγαζιά, που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου, όμως, υπάρχουν και στέκια σταθερές αξίες που σερβίρουν νόστιμα μεζεδάκια, για τα οποία, άλλωστε, και φημίζονται.

Νικήτας

Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο Νικήτας σερβίρει μαμαδίστικες νοστιμιές, ενώ είναι εξπέρ και στα κρεατικά, με το κοντοσούβλι να είναι το δυνατό του σημείο. Φημίζεται, επίσης, και για το χοιρινό κρασάτο στην κατσαρόλα, τα ζουμερά χειροποίητα σουβλάκια και τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του
Αγ. Αναργύρων 19

Αναψυκτήριο (Του Γιώργου και της Ρίτσας)

Η ταμπέλα στην είσοδο αναγράφει «Αναψυκτήριο», ενώ μόλις περάσετε την πόρτα του οδηγείστε σε ένα μικρό συνοικιακό ψιλικατζίδικο. Μην αγχώνεστε, βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Το μυστικό φαγάδικο στη Σαρρή, αποτελεί ένα μικρό γευστικό θησαυρό για την γειτονιά του Ψυρρή. Λίγα τραπεζάκια και σπιτική ατμόσφαιρα, νόστιμα πιάτα σε γενναίες μερίδες και πολύ καλές τιμές θα σας κάνουν να επιλέξετε το μικρό αυτό μαγειρείο ξανά και ξανά.
Σαρρή 22

Η Αυλή

Μία μικρή πόρτα μεταξύ μιας βιομηχανίας ρούχων και μιας αποθήκης οδηγεί στην κρυφή αυλή, που λειτουργεί ως καφενείο από την εποχή της Κατοχής. Το περιβάλλον στην Αυλή, φέρνει στο νου εικόνες από τη δεκαετία του ’50 με τη μακρόστενη αυλή, τις ασβεστωμένες σκάλες, τα μπλε πορτοπαράθυρα και τα καρό τραπεζομάντιλα. Τα τελευταία χρόνια στο μενού έχουν προστεθεί μερακλίδικα μεζεδάκια στο τηγάνι (τηγανητό συκώτι, χωριάτικο λουκάνικο, σαγανάκι με παστουρμά) για να συνοδεύσετε την παγωμένη μπύρα. Οι παραγγελίες προετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα μπροστά σας και οι τιμές θυμίζουν… περασμένες εποχές.
Αγίου Δημητρίου 12

Οινοπωλείον

Ένα από τα παλαιότερα παραδοσιακά οινομαγειρεία στου Ψυρρή, που λειτουργεί από το 1928. Το Οινοπωλείον τιμά ιδιαιτέρως την σπιτική κουζίνα και σερβίρει πιάτα μαγειρεμένα με περισσό μεράκι. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν τα γιαννιώτικη κασόπιτα, απάκι με θυμάρι, χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο, κοψίδια χοιρινού λαιμού.
Αισχύλου 12