Η Καισαριανή είναι ένα από τα «διαμαντάκια» της Αθήνας στον κόσμο της κρεατοφαγίας. Η προσφυγική γειτονιά, με την ένδοξη και ηρωική ιστορία της, σήμερα αποτελεί τον καλύτερο προορισμό για παρεϊστική έξοδο για μεζεδάκια και δη παϊδάκια, αφού εδώ θα βρείτε τα πιο εκλεκτά της πόλης.

Η Καισαριανή διατηρεί την αυθεντικότητα και τη λαϊκότητά της. Το ίδιο και τα περισσότερα ταβερνάκια της που είναι άκρως παραδοσιακά, θυμίζοντας παλιές εποχές. Για την επόμενη, λοιπόν, έξοδό σας για παϊδάκια με την παρέα, βάλτε στο πρόγραμμά σας την Καισαριανή και δεν θα χάσετε.

Τσομπανάκος

Από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές ταβέρνες όλης της πόλης που θυμίζει παλιά καλή Αθήνα. Ο Τσομπανάκος είναι γεμάτος με αντίκες, αναμνηστικά, ζωγραφιές, κανάτες, κρασοβάρελα κι ενθύμια που ξυπνούν μια νοσταλγική διάθεση.

Στέκι και διασήμων, η ταβέρνα φημίζεται ιδιαιτέρως για τα τέλεια ψημένα παϊδάκια της. Μπορείτε να τα συνοδεύεστε με φρέσκες τηγανητές πατάτες τηγανητές και τη τυροκαυτερή του που θα σας «απογειώσει», γενικώς.
Ανακρέοντος 2, Καισαριανή

Το κουτούκι του Καλλίνικου

Από τα πιο γνωστά κουτούκια, ο Καλλίνικος είναι ο απόλυτος προορισμός για εκλεκτούς μεζέδες και ειδικά παϊδάκια που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Το κλίμα στο Κουτούκι του Καλλίνικου είναι άκρως παρεϊστικο και… κινηματογραφικό, αφού στον τοίχο θα δεις φωτογραφίες ηθοποιών του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Εκτός από παϊδάκια, εδώ θα βρεις και πολλά εκλεκτά μεζεδάκια, όπως το μπεκρή μεζέ του.
Ηρώων Πολυτεχνείου 109

Το Κελάρι του Γάτου

Ακόμα ένα παραδοσιακό στέκι της Καισαριανής, στο οποίο θα βρείτε εκλεκτούς μεζέδες, σε ένα υπέροχο και φιλικό περιβάλλον. Εκτός από παϊδάκια, στο Κελάρι του Γάτου, θα φάτε την καλύτερη τηγανιά της πόλης, αλλά και ζουμερό κοντοσούβλι.
Μιχαήλ Καραολή 67-69

Το Καλύβι του Βλάχου

Ακόμα ένα κουτούκι που θα το λατρέψετε. Θυμίζει επαρχία παλαιότερων δεκαετιών, με κρεμασμένα υφαντά από τον αργαλειό, κουδούνες, κουρελούδες και άλλα παλιά παραδοσιακά αντικείμενα που δημιουργούν έναν φιλικό περιβάλλον, κατάλληλο για να περάσετε καλά με την παρέα σας. Τα αρνίσια παϊδάκια στο Καλύβι του Βλάχου είναι «λουκούμι», ενώ χορταστικές είναι και οι ποικιλίες κρεατικών του.
Βρυούλων 51