Ο Κωνσταντίνος Ησαΐας έφυγε από την Ελλάδα και μετακόμισε στην Αμερική και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να καθιερωθεί ως σκηνοθέτης.

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε μέσα από παραγωγές όπως «Ο Λάκης ο Γλυκούλης» και «Υπάρχουν Άντρες και Άντρες», ενώ έκανε και το πέρασμά του ως ηθοποιός με μικρούς ρόλους στο «Πεθαίνω για Σένα», «Safe Sex», «Αν υπήρχες θα σε χώριζα» κ.ά.

Το 2010 σκηνοθέτησε στην Αμερική την ταινία μικρού μήκους «Sacred Whispers» στην οποία συνεργάστηκε με την γνωστή τραγουδίστρια Αλέξια, και είναι διαθέσιμη παγκοσμίως μέσω iTunes.

Μιλώντας στο greekreporter.com, ο σκηνοθέτης σχολιάζει τη νέα του δουλειά, την αμερικανική βιομηχανία κινηματογράφου και τη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής στο χώρο του θεάματος.

«Βρέθηκα πέρυσι στα γυρίσματα μιας πολύ αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς, το «Desperate Housewives». Εντυπωσιάστηκα από τον επαγγελματισμό τους και το γεγονός ότι όλοι εργάζονται σαν μια μεγάλη οικογένεια».

«Η μεγαλύτερα διαφορά ανάμεσα στην Αμερική και στις ελληνικές παραγωγές είναι ότι εδώ ο καθένας έχει μία δουλειά να κάνει και ο καταμερισμός είναι συγκεκριμένος. Στην Ελλάδα γινόμουν χίλια κομμάτια για να προλάβω να κάνω όσα έπρεπε.

Τα γυρίσματα εδώ είναι πολύ οργανωμένα και δεν αγχώνουν για παράδειγμα τους ηθοποιούς, αλλά τους αφήνουν να δημιουργήσουν», τονίζει.