«Στην αρχή, απλά θέλαμε να κάνουμε μουσική που αγαπούσαμε. Μετά όλα γύρω μας άρχισαν να καταρρέουν. Οπότε χρησιμοποιήσαμε μουσική για να εκφράσουμε την οργή μας» λέει η κιθαρίστρια από τη Βηρυτό, Lilas Mayassi, για τη δημιουργία της «Slave to Sirens», της πρώτης και αποκλειστικά γυναικείας thrash metal μπάντας στον Λίβανο.

Η μπάντα – ιδιαιτέρως η Mayassi και η επίσης κιθαρίστρια Shery Bechara – είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «Sirens» που σκηνοθέτησε η Αμερικανο-μαροκινή σκηνοθέτρια Rita Baghdadi που σε διάστημα τριών χρόνων κατέγραφε τα εμπόδια και τις ήσυχες στιγμές της ζωής τους.

Το «Sirens», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ένα ντοκιμαντέρ ροκ μουσικής και μια ιστορία φιλίας, queer σχέσεων και ενηλικίωσης. «Θέλησα να δείξω μια διαφοροποιημένη εικόνα γυναικών που μεγαλώνουν στη Μέση Ανατολή. Γυναικών του αραβικού κόσμου που είναι ο εαυτός τους χωρίς διάθεση απολογίας» συνοψίζει η Baghdadi.

Φόντο της αφήγησης, τα επακόλουθα της επανάστασης της 17ης Οκτωβρίου: μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν σε όλον τον Λίβανο όταν, το 2019, ο πληθυσμός επλήγη με νέους φόρους από μια κυβέρνηση που αδυνατούσε να προσφέρει ούτε νερό και ηλεκτρικό.

Η μπάντα κυκλοφόρησε το EP Terminal Leeches, το 2018. Τον Μάρτιο, παρουσίασαν το «Salomé», το πρώτο τραγούδι του αναμενόμενου νέου άλμπουμ τους.