Έφτασε, επιτέλους, η εποχή του θερινού σινεμά. Αυλές με χαλικάκια, άρωμα γιασεμιού, παγωμένη μπύρα και στη μεγάλη οθόνη μια νέα ταινία ή μια κλασική, αγαπημένη. Μετά από μια τέτοια εμπειρία ιδανική επιλογή αποτελεί και μια έξοδος για ποτό, σε κάποια από τα στέκια κοντά στους θερινούς κινηματογράφους στο κέντρο της Αθήνας.

Diego Athens- Σινέ Θησείον (Απ. Παύλου 7)

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στην μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη τη διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού -street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Barreldier- Αίγλη Ζαππείου (Ζάππειο)

Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier, στη Στοά Μπολάνη, επί της Βουλής (νο 7) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα  bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Ιπποπόταμος- Σινέ Εκράν (Αγαθίου 11)

Από τα ιστορικά στέκια της περιοχής, που αν και γεωγραφικά ανήκει στο Κολωνάκι, η φιλοσοφία και η αισθητική του θυμίζουν περισσότερο στέκια των Εξαρχείων. Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας -αποτελεί σταθερή αξία από το 1978- βρίσκεται στον πεζόδρομο των Δελφών και διαθέτει μια τέλεια μικρή αυλή και τραπέζια στον πεζόδρομο. Φιλοξενείται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που χρονολογείται από 1903, ενώ η αισθητική του είναι τόσο απλή, λιτή και απέριττη που σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο Κολωνάκι.

Luxus- Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46)

Από τα πιο κλασικά στέκια στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 27), ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού για την παριζιάνικη ατμόσφαιρα, τις ωραίες μουσικές αλλά και τα προσεγμένα cocktail του. Λειτουργεί από το πρωί για καφέ, ενώ τα βράδια αποτελεί σταθερή αξία για ποτό και cocktail σε λογικές τιμές.

Au Revoir- Αελλώ Cinemax (28ης Οκτωβρίου 140)

Au Revoir

Ζωντανός θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη, το Au Revoir στην Πατησίων (νο 136) είναι το παλιότερο bar της Αθήνας που λειτουργεί από το 1958. Το σχεδίασε ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος. Κατά τη δεκαετία του ’60 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το καλλιτεχνικό κοινό της πόλης, το οποίο το προτιμούσε για ποτό μετά το θέατρο ή το σινεμά. Σήμερα τα ηνία του bar έχουν περάσει στη δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, η οποία συνεχίζει με μεράκι την παράδοση αυτού του ρετρό χώρου της πόλης. Το ουίσκι παραμένει στις σταθερές αξίες της μπάρας μέχρι σήμερα.