Ο θρυλικός και πολυτάλαντος Βρετανός μουσικός Σερ Έλτον Τζον ασχολείται με τη μουσική για περισσότερο από μισό αιώνα, κάτι που τον καθιστά έναν πολύ σεβαστό καλλιτέχνη -είναι τόσο τραγουδιστής όσο και πιανίστας, τραγουδοποιός, αλλά και συνθέτης. Με τόσο μεγάλη αγάπη για τη μουσική, δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι, επίσης, θαυμαστής της δουλειάς άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών. Συχνά μοιράζεται την αγάπη του για διάφορα είδη μουσικής και καλλιτέχνες, όπως το hip-hop και την country μουσική, ενώ έχει επαινέσει και νεότερους καλλιτέχνες όπως η Μπίλι Έλις.

Χωρίς δισταγμό, αναφέρει το grunge.com, εκφράζει την γνώμη και την κριτική του για τους συναδέλφους του, κάτι που συνέβη και με ένα από τα πιο θρυλικά συγκροτήματα. Πιο συγκεκριμένα, μάλιστα, ο Έλτον Τζον εξέφρασε την άποψή του για ένα συγκεκριμένο τραγούδι των Metallica, το οποίο θεωρεί ως το καλύτερο όλων των εποχών.

Προσφάτως, λοιπόν, ο Έλτον Τζον εξέφρασε την θετική άποψή του, για ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα της ροκ. Στο The Howard Stern Show που εμφανίστηκε πριν λίγες ημέρες άρπαξε την ευκαιρία για να εκφράσει την αγάπη του για το συγκρότημα, λέγοντας στους Metallica ότι πιστεύει ότι ένα τραγούδι που έκαναν το 1991 είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

Το 1991, λοιπόν, οι Metallica κυκλοφόρησαν το τραγούδι «Nothing Else Matters», γραμμένο από τον frontman του συγκροτήματος, Τζέιμς Χέτφιλντ, και τα μέλη της μπάντας Λαρς Ούλριχ (ντράμερ) και Κερκ Χάμετ (κιθαρίστας). Σύμφωνα με τα Song Facts, όταν ο Χέτφιλντ έγραψε αρχικά το τραγούδι ήταν για μια πρώην κοπέλα του, αλλά καθώς περνούσε ο καιρός, ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί ακριβώς τι τον ώθησε να το γράψει. Παρόλο που δεν είναι από τα mega-hits τους, κορυφώθηκε στα charts του Billboard στο Νο 34 το 1992, ενώ αποτελεί και ένα από τα περισσότερο διασκευασμένα τραγούδια τους.

Σύμφωνα με τον Έλτον Τζον, και όσα αναφέρει το grunge.com, αυτό το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα καλύτερα όλων των εποχών. «Ακούστε, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ. Είναι ένα τραγούδι που δεν παλιώνει ποτέ. Η δομή του, οι μελωδίες, οι συγχορδίες, όλα υποδηλώνουν ένα δράμα καθόλη τη διάρκεια του τραγουδιού», εξήγησε ο Τζον.

Η αποκάλυψη έκανε τον Χέτφιλντ να εκπλαγεί, με τον Ούλριχ να τοποθετείται λέγοντας πως «Το να ακούω αυτά τα λόγια από εσένα Έλτον είναι απίστευτο».