Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκει κανείς πραγματικούς θησαυρούς για να τα πει με τους φίλους του. Μπαράκια που έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού, τόσο για early drink ποτό ή κρασί μετά το γραφείο, όσο και για ένα χαλαρό βραδινό ποτό κάτω από τον έναστρο ουρανό. Με εξωτερικούς χώρους που σε κερδίζουν, σίγουρα αξίζει να τα επισκεφτείς (εάν δεν το έχεις κάνει ήδη) έστω και μία φορά.

The Dude Bar

Cafe- bar στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 14), στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, παρεΐστικο και με χαρακτήρα για αξέχαστες νύχτες με τους φίλους σας. Το The Dude Bar, αν και λειτουργεί από το μεσημέρι σερβίροντας καφέ, δείχνει ιδιαίτερη «αδυναμία» στα βράδια τα οποία αποτελούν και το δυνατό χαρτί του. Την ημέρα, λοιπόν, θα το προτιμήσετε για έναν χαλαρό καφέ ή ένα break από το shopping, ενώ το βράδυ για ποτό. Το The Dude είναι από εκείνα τα μπαράκια που έχουν χαρακτήρα και ένταση και καθιερώνονται ως στέκια από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Barreldier

Βρίσκεται στη στοά Μπολάνη, επί της Βουλής, και φημίζεται για τα παλαιωμένα cocktails –Barreldier στα ελληνικά σημαίνει ο δρόμος του βαρελιού– και την ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που έφερε στο κέντρο της Αθήνας. Ξεχωρίζει, επίσης, για την ιδιαίτερη αγάπη και την αφοσίωση που δείχνει ο Mario Basso –ο άνθρωπος κλειδί πίσω από την μπάρα– σε αυτό που κάνει. Πρωταγωνιστής εδώ δεν είναι άλλος από τα εξαιρετικά και προσεγμένα cocktails που ωριμάζουν σε βαρέλι, παρασκευασμένα με ιδιαίτερη μαεστρία και χειροποίητα bitters και σιρόπια από τον Mario.

Ipitou

Το Ipitou bar, μαγαζί- τρύπα, στον ομώνυμο πεζόδρομο, μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στον εξωτερικό του χώρο, ενώ φημίζεται για τα περιποιημένα και άκρως ενδιαφέροντα cocktails του. Πρόκειται για ένα χαλαρό και νεανικό, street bar με ευρωπαϊκό αέρα, ενημερωμένη κάβα με σπάνιες ετικέτες, swing και funky μουσικές.

Blue Bird

Το περιβάλλον του με τη vintage διακόσμηση και τις αναφορές σε γαλλικό bistrot μετατρέπεται στο τέλειο σκηνικό για τις εξόδους μας στο κέντρο. Το μικροσκοπικό και εξωτικό Blue Bird (Ηπίτου 4) με το παρεΐστικο κλίμα ξεχωρίζει στις επιλογές μας στον πεζόδρομο της Ηπίτου, ενώ έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες, οι οποίοι το επιλέγουν για early drink μετά τη δουλειά, τη βόλτα για ψώνια ή για ένα χαλαρό ποτήρι κρασί το βραδάκι.