Αν το καλοκαίρι σας βρίσκει στην πόλη και όχι σε κάποια υπέροχη παραλία του Αιγαίου ή του Ιονίου, δεν χρειάζεται να σας πιάσει κατάθλιψη. Τα δροσερά στέκια στην Αθήνα με τις υπέροχες αυλές, τους καταπράσινους κήπους και το ειδυλλιακό τοπίο σας κάνουν να ξεχάσετε την πραγματικότητα και να απολαύσετε με την παρέα σας σούπερ καλοκαιρινά cocktails που σίγουρα θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρει οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί. Σημείο αναφοράς του από το περσινό καλοκαίρι και η εκπληκτική ταράτσα του.

Hide & Seek

Εάν αναζητάτε μία εξωτική απόδραση από την καθημερινότητα, τότε θα βρείτε το καταφύγιο σας στο Hide & Seek (Λεωφόρος Κηφισίας 254). Στο βάθος ενός διαδρόμου στην Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου, θα ανακαλύψετε μια ατμοσφαιρική, δενδρόφυτη αυλή που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από την πολύβουη λεωφόρο και θα σας βάλει σε mood διακοπών.

Στα δυνατά χαρτιά του η ενημερωμένη μπάρα με τα ευφάνταστα cocktails των ταλαντούχων bartenders που ταιριάζουν ωραία με τα πιάτα του μενού και καλύπτουν κάθε γούστο.

Piu Verde

Με ασυναγώνιστο ατού την ειδυλλιακή τοποθεσία του μέσα στο καταπράσινο Άλσος του Παπάγου, το Piu Verde αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά για ολόκληρο το κοινό της Αθήνας.

Σε μια έκταση 3.000 τ.μ. γεμάτη με πεύκα, τρεχούμενα νερά και μια τεχνητή λίμνη θα έχετε τη δυνατότητα να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο τοπίο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Το σίγουρο είναι ότι το Piu Verde θα σας κερδίσει αμέσως με τον κατάφυτο περίγυρο και την ατμόσφαιρά του.