Αν σας έλειψαν οι έξοδοι με τους φίλους σας, τα μπαράκια στο κέντρο αποτελούν πάντα μια καλή αφορμή και επιλογή για μια βόλτα για κους κους και χάζι. Τρία αγαπημένα στέκια με τραπεζάκια σε πεζόδρομους της πόλης αποτελούν το επόμενο σημείο που θα δώσετε ραντεβού με την παρέα.

Baba Au Rum

Όποιος θέλει να πει ότι απολαμβάνει το cocktail του σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφθεί το Baba Aur Rum στον πεζόδρομο της Κλειτίου στο κέντρο της Αθήνας. Το «παιδί» του Θάνου Προυναρούς, ενός από τους καλύτερους bartender στη μπαρ σκηνή της πόλης, τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στη λίστα των World’s 50 Best Bars, κι αυτό από μόνο του αποτελεί λόγο για να το προτιμήσει κανείς.

Η μπάρα του εξειδικεύεται στο ρούμι, καθώς διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη, ενώ τα cocktails που θα απολαύσει κανείς εδώ, σίγουρα δεν θα τα ξαναδοκιμάσει πουθενά αλλού.

Beauty Killed The Beast

Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό και διατηρητέο κτίριο στον πεζόδρομο της Παραθυμίας το Beauty Killed the Beast είναι στέκι για όλη την ημέρα και ένα από τα πιο εντυπωσιακά μαγαζιά της πόλης.

Ο χώρος του ενδείκνυται για ραντεβού με τους φίλους για καφέ, φαγητό και ποτό με τα cocktails του στην κυριολεξία να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Αν έπρεπε να πούμε κάτι για το χώρο αυτό είναι σίγουρα το γεγονός ότι τα βλέμματα τραβάει το γυάλινο πάτωμα του μπαρ, κάτω από το οποίο εκτείνεται ένας ολάνθιστος κήπος.

42 Barstronomy Athens

Στον πεζόδρομο πίσω από το μικρό δρόμο της Βουλής, μια ανάσα από το Σύνταγμα, το ατμοσφαιρικό 42 Barstronomy Athens κερδίζει το κοινό τόσο με τον εντυπωσιακό του χώρο, όσο και με τις προτάσεις του μενού του. Διαθέτει τραπεζάκια έξω και προτιμάται για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού, που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».