Μία συναυλία στη μνήμη της μεγάλης κυρίας του παραδοσιακού μας τραγουδιού, της αξέχαστης Δόμνας Σαμίου -έναν χρόνο μετά τον θάνατό της- αφιερώνουν οι φίλοι, οι συνεργάτες της και τα μέλη του Καλλιτεχνικού της Συλλόγου. Η συναυλία με τίτλο «Για δες περβόλι όμορφο» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Απριλίου, στις 20.30, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής.

Πολύτιμη παρακαταθήκη τα δημοτικά τραγούδια, που με τόσο πάθος διαφύλαξε και διέδωσε η Δόμνα Σαμίου. Τη βραδιά αυτή θα ακούσουμε μερικά από αυτά, όπως «Τρυγόνα» και «Κατσαντώνης» από την Ήπειρο, «Έρχομαι και εσύ κοιμάσαι» από τη Μικρά Ασία, «Ξενιτεμένο μου πουλί» από τις Κυκλάδες, «Αν δεις καράβι να περνά» της Στερεάς Ελλάδας, «Γιωργίτσα» από τη Μικρά Ασία, «Ας πα να δουν τα μάτια μου» από την Πελοπόννησο, «Αντά μαν παλικάρι» από τη Θράκη, «Αθηναϊκή πατινάδα» της Στερεάς Ελλάδας, «Τ’ Αρμένου γιος πινέθηκε» και «Ζωναράδικο» από τη Θράκη.

Στο δεύτερο μέρος το μουσικό οδοιπορικό περιλαμβάνει τα τραγούδια «Ομορφούλα» (οργανικό Μακεδονίας), «Χήρα παιδίν εγέννησε» (Καππαδοκίας), «Πορφύρης» και «Κότσαρι» (ποντιακά), «Πάνω στην κούνια κάτσανε» (Αν. Αγαίου), «Μιαν ημέρα ένας γάτος» (Αν. Θράκης), «Δωδεκανησιακή Σούστα» (Δωδεκανήσων), «Από τα γλυκά σου μάτια» (Μικράς Ασίας), «Τέσσερα και τέσσερα» (Κύπρου), «Στη Σμύρνη μες την Αρμενιά», «Δεν είναι αυγή να σηκωθώ» και «Σμυρναίικος μπάλος» (μικρασιάτικα).

Τη μουσική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο Σωκράτης Σινόπουλος. Τραγουδούν οι Βαγγέλης Δημούδης, Μιχάλης Ζάμπας, Ζαχαρίας Καρούνης, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Χρήστος Σίκκης. Τα τραγούδια θα αποδώσει η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου», την οποία ίδρυσε και δίδαξε η ίδια η Δόμνα Σαμίου. Συμμετέχει παιδική χορωδία με διδασκαλία της Κατερίνας Παπαδοπούλου.