Για όσους μείνουν στην πόλη την Κυριακή και δεν επιλέξουν να δροσιστούν σε κάποια κοντινή παραλία, γύρω από το Σύνταγμα θα βρείτε αξιόλογες επιλογές για να τσιμπήσετε κάτι και να απολαύσετε ταυτόχρονα και το ποτό σας.

Συνδυάστε στην έξοδο σας με μια βόλτα στον Εθνικό Κήπο ή τα γραφικά σοκάκια του ιστορικού κέντρου και περάστε όμορφες στιγμές με την παρέα.

Odori Vermouteria di Atene

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του.

Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

42 Barstronomy Athens

Ατμοσφαιρικό μπαρ στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη, με φιλόξενη αισθητική και κλασάτο feeling. Ζεστός χώρος με κυρίαρχο στοιχεί το ξύλο, που ξεχωρίζει στις προτάσεις του κέντρου για τα εξαιρετικά cocktails, τα premium αποστάγματα και το αρμονικό «πάντρεμα» ποτού και φαγητού που χαρακτηρίζει άλλωστε και τον όρο «barstronomy».

Senios

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου (στον αριθμό 15) το Senios, ένα new age καφενείο που δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και στου ποτού, και αποτελεί έμπνευση της επιτυχημένης ομάδας των The Clumsies. Συνταγές της γιαγιάς, ψαγμένες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας και ευρηματικοί συνδυασμοί συνθέτουν ένα μενού που δίνει μια φρέσκια διάσταση σε γνώριμες γεύσεις.

Την ίδια στιγμή, πίσω από το bar η βραβευμένη ομάδα του The Clumsies ετοιμάζει  cocktails αρωματισμένα σε βαρέλια και βασισμένα σε iconic κλασικές συνταγές με ένα  signature twist από τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση.

Collage

Ένας πολυχώρος στον πεζόδρομο της Καπνικαρέας φέρνει νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το Collage είναι ένα καφέ-εστιατόριο-μπαρ και εκθεσιακός χώρος με ιδιαίτερη ταυτότητα, που απλώνεται σε εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα στα δύο επίπεδα του διώροφου κτιρίου που το φιλοξενεί.

Στο «Collage» η μέρα ξεκινάει από νωρίς το πρωί με υπέροχα ροφήματα και μυρωδάτα χαρμάνια καφέ, συνεχίζεται με απογευματινά cocktails και τελειώνει με λαμπερά πάρτι και σπέσιαλ καλεσμένους.

Boccanegra

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στο κέντρο, που σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον. Τέσσερις φίλοι από διαφορετικούς χώρους ο καθένας, δημιούργησαν αυτό το all day φιλοσοφίας εστιατόριο, που βρίσκεται «κρυμμένο» στη στοά της Βουκουρεστίου.

Πιάτα της μεσογειακής κουζίνας έχουν την τιμητική τους και συνδυάζονται ιδανικά με κάποιο από τα εξαιρετικά κρασιά της ενημερωμένης wine list. Στα συν και τα signature cocktails για μια χαλαρή βραδινή έξοδο.