Για ένα απολαυσιτκό γλυκό break σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μια τραγανή τάρτα με πλούσια κρέμα αποτελεί πάντα ιδανική επιλογή. Σε διάφορες εκδοχές και αναλόγως τα γούστα σας μπορείτε να βρείτε με σοκολάτα και φρούτα, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής και φράουλες, με γεύση λεμόνι, μπουένο και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας.

Εμείς επιλέξαμε τρεις τάρτες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στο κέντρο της Αθήνας, το Κολωνάκι και τη Δροσιά.

 Πορτατίφ

Από τις πιο κλασικές γλυκές στάσεις στο Κολωνάκι (Σίνα 21), που παραπέμπει σε ρομαντικό, παριζιάνικο μπιστρό. Το Πορτατίφ φημίζεται για τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά- έμπνευση του Τάσου Λύτρα και της ομάδας του.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, ο κατάλογός του διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προτάσεων που κάνει την επιλογή δύσκολη. Τάρτες σε επτά περίπου διαφορετικές εκδοχές –αυτή με τη σοκολάτα και τις φράουλες είναι απλώς ακαταμάχητη–, μιλφέιγ, αμερικάνικο cheesecake και χειροποίητο κρουασάν βουτύρου στα γλυκά- πειρασμούς.

Troufa

Η ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στις πρώτες ύλες αλλά και η εφευρετικότητα που χαρακτηρίζει σχεδόν όλα τα προϊόντα, δεν αφήνουν περιθώρια από το να εντάξουμε την Troufa στη Δροσιά (Λεωφόρος Θησέως 4) στη λίστα με τα κορυφαία ζαχαροπλαστεία της πόλης. Γαλλική γαστρονομική αρετή συνδυασμένη με τα πιο αγνά υλικά, δημιουργεί έναν κατάλογο προϊόντων που δεν είναι απλά αυθεντικά, αλλά και υγιεινά και ζωντανά με γεύση.

Φημίζεται, τόσο για τα κλασικά γλυκά όπως τις εξαιρετικές τάρτες με κολασμένη κρέμα patisserie και φράουλες, όσο και για τις καινοτόμες συνταγές, όπως η τούρτα exotic με σαμπαγιόν βανίλια και φρούτα του δάσους.

The Pie Shop

Η πιο μοντέρνα εκδοχή της πίτας σε street food μορφή, σερβίρεται στο μικροσκοπικό The Pie Shop, επί της Βουλής (νο16), δίπλα στο Σύνταγμα. Μία μεγάλη γκάμα σε ατομικές, χειροποίητες πίτες, βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές από όλο τον κόσμο, για τους λάτρεις των γλυκών και αλμυρών δημιουργιών.

Φρεσκοψημένες και ολόφρεσκες σερβίρονται ζεστές από το πρωί. Κολοκυθόπιτα της γιαγιάς, γαλατόπιτα Πορτογαλίας, αλλά και παραδοσιακές πίτες από την Τανζανία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία κ.α. βάζουν σε πειρασμό καθημερινά. Στις πιο «διάσημες» γλυκές επιλογές της η εξαιρετική τάρτα με βελούδινη κρέμα από λεμόνι.