Η ξεκαρδιστική κωμωδία «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» των Jeffrey Lane & David Yazbek κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο θέατρο Μικρό Παλλάς με πολλούς και καταξιωμένους ηθοποιούς.

Το έργο είναι βασισμένο στην ομώνυμη ταινία «Mujeres al borde de un ataque de nervios» του Pedro Almodovar στην οποία έχει πρωταγωνιστήσει ο Antonio Banderas και η Carmen Maura, ενώ προτάθηκε για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Το πρωτότυπο αυτό έργο διαδραματίζεται μέσα σ’ ένα 48ωρο στη Μαδρίτη και αφηγείται τις ιστορίες διαφόρων γυναικών που οι σχέσεις τους με τους άντρες, τις οδηγούν σε μια δίνη έρωτα, πάθους και πλήρους σύγχυσης.

Το 1988 διακρίθηκε με πέντε βραβεία Goya στην Ισπανία και δύο βραβεία European Film Awards ενώ το 2010 που ξανανέβηκε η θεατρική παράσταση από τους Lane και Yazbek προτάθηκε για τρία βραβεία Tony και διακρίθηκε με βραβεία Outer Critics’ Circle Awards και Drama Desk Awards.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννης Κακλέας, η απόδοση του Θοδωρή Πετρόπουλου, τα σκηνικά σχεδίασε ο Μανόλης Παντελιδάκης και τα κοστούμια η Ειρήνη Τσακίρη και η Σοφία Νικολαϊδη. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Σμαράγδα Καρύδη, Βίκυ Σταυροπούλου, Αριέττα Μουτούση, Αντώνης Φραγκάκης, Νεφέλη Ορφανού, και οι: Ντορέττα Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Μαρία Κωνσταντάκη, Κίμων Φιορέτος, Κωνσταντίνος Κακούρης, Ιvan Svitailo.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20:00

ΠΕΜΠΤΗ (λαϊκή) 20:30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.15

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.15 (λαϊκή), 21:15

ΚΥΡΙΑΚΗ 18.15, 21:15