Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσει η ιταλική κουζίνα; Εξάλλου, είναι από τις πιο δημοφιλείς στη χώρα μας, καθώς η ιδιοσυγκρασία των Ιταλών ταιριάζει με τη δική μας ακόμα και στο φαγητό.

Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά μαγαζιά που έχουν ασπαστεί την ιταλική κουζίνα, προσφέροντας παραδοσιακές γεύσεις από τη γειτονική χώρα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ιταλικά εστιατόρια, στα οποία φάτε σαν… Ιταλοί! Αν είστε φαν της κουζίνας, ρίξτε μια ματιά παρακάτω σε ποια μαγαζιά θα βρείτε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις.

Cupola

Το Cupola στο Παγκράτι, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Εδώ, η ναπολιτάνικη πίτσα απολαμβάνεται στην αυθεντική εκδοχή της, ενώ το μενού διανθίζεται με ενδιαφέρουσες συνταγές ζυμαρικών. Διαθέτει ενημερωμένη λίστα με κρασιά και κοκτέιλ.
Eυφορίωνος 13, Παγκράτι

Odori

Αν δηλώνετε λάτρεις της αυθεντικής ναπολιτάνικης πίτσας, τότε το μέρος που θα δοκιμάσετε μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές εκδοχές της στο κέντρο της Αθήνας είναι αδιαμφισβήτητα το Odori, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η ναπολιτάνικη πίτσα του ψήνεται σε ειδικά διαμορφωμένο πέτρινο φούρνο και διατίθεται σε επιλογές που βάζουν σε πειρασμό.
Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος

Ovio

Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει εκφράσει δημοσίως την αγάπη, αλλά και την εξειδίκευσή του στην ιταλική κουζίνα, και το εστιατόριό του δεν θα μπορούσε παρά να μην ακολουθεί τα βήματα του γνωστού σεφ. Τα πιάτα στο Ovio είναι βασισμένα στην ιταλική κουζίνα και παρασκευάζονται με έμφαση στις ελληνικές, πρώτες ύλες.
Απόλλωνος 4, Αθήνα

Burrattino

Το Burrattino φέρνει τις βενετσιάνικες συνήθειες στο κέντρο της Αθήνας, συνδυάζοντας το καθιερωμένο spritz των κατοίκων της ιταλικής πόλης με πληθώρα ιταλικών «μεζέδων» παρασκευασμένων με πρώτες ύλες που καταφτάνουν απευθείας από την Ιταλία. Μπρουσκέτες, αραντσίνι και πίτσα βάζουν σε πειρασμό, την ώρα που οι πληθωρικές μακαρονάδες -όπως η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα- και τα λαχταριστά ριζότι, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.
Μητροπόλεως 36, Αθήνα

Frankie

Ρουστίκ αισθητική, νοσταλγική vintage ατμόσφαιρα και ζεστά χρώματα επικρατούν στην ιταλική τρατορία Frankie, στο Κολωνάκ. Φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσες και ψωμί με προζύμι, ιταλικά σνακ και αντιπάστι, πιάτα με βάση το κρέας βάζουν σε πειρασμό. Το στυλ της κουζίνας ακολουθεί αυτό της κεντρικής Ιταλίας, με ξυλόφουρνο για τις πίτσες, ενώ στην ανοιχτή κουζίνα του ορόφου ο πελάτης μπορεί να παρατηρήσει την παρασκευή των φρέσκων ζυμαρικών. Επιβεβλημένη επιλογή το αέρινο και θεσπέσιο τιραμισού.
Σκουφά 42, Κολωνάκι