Με ανατολίτικο αέρα, αρώματα από μπαχάρια και διαλεγμένο κιμά, το ζουμερό κεμπάπ μάς μεταφέρει πίσω στον χρόνο. Βασισμένo σε παραδοσιακές συνταγές, δεν πρόκειται για απλό μπιφτέκι, γι’ αυτό και η παρασκευή του ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία συνοδεύεται από ιστορικές μνήμες.

Στην Αθήνα μπορείτε να βρείτε σχεδόν παντού κεμπάπ, αλλά δεν είναι παντού τόσο ζουμερά και νόστιμα. Για να μην ψάχνεστε,λοιπόν, βρήκαμε για εσάς κάποια από τα μαγαζιά της πόλης που σερβίρουν πραγματικά λαχταριστό κεμπάπ για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Θανάσης

Κλασική επιλογή στην καρδιά της πόλης, στο Μοναστηράκι, για όποιον θέλει να πάρει μια καλή γεύση ελληνικής κουζίνας. Απολαύστε το περίφημο –από το 1964– κεμπάπ του και συνοδεύστε το με μια ολόφρεσκη χωριάτικη σαλάτα, δροσερό τζατζίκι και πατάτες τηγανητές.. Μην κάνετε το λάθος και δεν αρπάξετε την ευκαιρία να καθίσετε σε κάποιο άδειο τραπεζάκι του Θανάση!
Μητροπόλεως 69, Αθήνα

Σάββας

Το δεύτερο μεγάλο στέκι για κεμπάπ στο κέντρο. Η ιστορία του Σάββα ξεκινά από το 1925 όταν ο Ισαάκ Ανισπικιάν άνοιξε το «Αιγυπτιακόν» στη Νίκαια και αμέσως μετά το εν λόγω μαγαζί. Σήμερα έχει την δική του σχολή στο κεμπάπ και φυσικά και το δικό του φανατικό κοινό
Ερμού 91, Μοναστηράκι

Το ρόδι

Αν θέλεις να απολαύσεις ζουμερό αρμένικο κεμπάπ, τότε θα το βρεις στο Ρόδι, στα Σεπόλια που από το 1970 αποτελεί εγγύηση. Άνθρωποι από όλες τις γειτονιές της Αθήνας έρχονται εδώ για να φάνε το μοσχομυριστό και γευστικό κεμπάπ, αλλά και τις υπόλοιπες μανατολίτικες γεύσεις που περιλαμβάνει το μενού.
Κρέοντος 163, Σεπόλια

Κυρ Αρίστος

Στο αυθεντικό κεμπαπτζίδικο του Παλαιού Φαλήρου, σίγουρα θα φάτε ποιοτικά, αφού τα πιάτα παρασκευάζονται με αγνές πρώτες ύλες. Ο κατάλογος του Κυρ Αρίστου, απαρτίζεται από διάφορα κεμπάπ σε ποικίλες εκδοχές, με το κεμπάπ κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα να είναι σκέτη πρόκληση
Συναγματάρχη Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο