Σκεφτείτε ζουμερά μπιφτέκια, τέλεια ψημένα, σε ένα χαλαρό περιβάλλον που σας καλεί να απολαύσετε την απλή, αλλά πάντα ενδιαφέρουσα πρόταση της ελληνικής κουζίνας. Πού θα τα βρείτε;

Στις γευστικές επιλογές που ακολουθούν τα μπιφτέκια γίνονται ο πρωταγωνιστής του καταλόγου και η μαεστρία με την οποία ζυμώνονται και μαγειρεύονται, αποτυπώνονται στο γευστικό αποτέλεσμα που ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους.

Η Καντίνα της Καραγιώργη Σερβίας

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό, παρόλο που βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο στην Αθήνα. Στην αρχή της Καραγιώργη Σερβίας (νο 2), στο Σύνταγμα, στην ταράτσα μιας παλιάς πολυκατοικίας θα βρείτε όλα και όλα πέντε τραπεζάκια, μία καντίνα και θέα σε όλη την Αθήνα. Στην Καντίνα της Καραγιώργη Σερβίας θα χορτάσετε με πεντανόστιμα μπιφτέκια και σπιτικές τηγανητές πατάτες, ενώ θα βρείτε, επίσης, σαλάτες και χορταστικές ομελέτες.

Ο Βλάχος

Γενναίες μερίδες και σωστή σχέση ποιότητας- τιμής στα όσα το έχουν καθιερώσει στο απόλυτο κρεατοφαγικό στέκι στα βόρεια προάστια. Στον Βλάχο, στα Μελίσσια (Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη) εκτός από τα διάσημα χοιρινά μπριζολάκια, είτε πάνω σε ένα «βουνό» τηγανητές πατάτες, είτε χωρίς (σε αυτήν την περίπτωση κερδίζετε σε κρέας καθώς ο αριθμός στα μπριζολάκια αυξάνεται κατά ένα), θα βρείτε και χειροποίητα, ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια σε γίγας μέγεθος. Οι χειροποίητες, σπιτικές πίτες στα συν για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Γίδι

Μία μοντέρνα χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση (Τατοΐου 17) που συστήνει τους λάτρεις του κρέατος στη σύγχρονη εκδοχή του. Νόστιμα και ζουμερά κρεατικά σωστά ψημένα, σε ένα πρωτότυπο concept που φέρει την υπογραφή του διάσημου και πολυπράγμονα σεφ Βασίλη Ακρίβου. Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, ελληνικό t-bone, πρόβατο μπούτι στα κάρβουνα, για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της σωστής κρεατοφαγίας. Στα best seller πιάτα του και το ζουμερό μπιφτέκι προβατίνας.

Μαύρος Γάτος

Με περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας, ο Μαύρος Γάτος, στο Παγκράτι (Πολέμωνος 4), προσφέρει νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας, ενώ φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά με διασημότερα όλων τα διάσημα μπιφτέκια και παϊδάκια του. Σπιτικές πίτες με χειροποίητο φύλλο, παραδοσιακό λουκάνικο, μοσχαρίσιο συκώτι σωστά ψημένο, τσίπουρο από τα Ιωάννινα ή κρασί από την Αρκαδία γεμίζουν το τραπέζι.

Λευτέρης ο Πολίτης

Όσοι λατρεύουν το σουβλάκι και δηλώνουν μερακλήδες δεν χρειάζονται συστάσεις για τον Λευτέρη τον Πολίτη στην Ομόνοια (Σατωβριάνδου 20). Λειτουργεί από το 1951 και έχει μια πολύ συγκεκριμένη και λιτή φιλοσοφία. Εδώ σερβίρουν δύο πράγματα: σουτζούκι ή μπιφτέκι τυλιχτό σε πίτα με κρεμμύδι, ντομάτα και καυτερό πιπέρι. Τόσο απλά.