Η αυθεντική ατμόσφαιρα της ελληνικής φιλοξενίας αποτυπώνεται στους μεζέδες που γεμίζουν τα τραπέζια στα ουζερί που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Μεζεδάκια στο τηγάνι που συνδυάζουν την ποιότητα των υλικών με την αυθεντική γεύση, με κάθε μπουκιά να αναδεικνύει την ποικιλία και τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας.

Η απλότητα και η νοστιμιά σε όλο τους το μεγαλείο, για μία μερακλίδικη και απολαυστική έξοδο με την παρέα.

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Μπορεί να μην είναι τόσο «μυστικό» σε όσους μένουν ή εργάζονται γύρω από το Σύνταγμα, για όλους του άλλους όμως το Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς είναι ένα κρυφό ταβερνείο που προκαλεί μόνο ευχάριστες εκπλήξεις όταν το ανακαλύψεις. Βρίσκεται μέσα σε στοά στην οδό Λέκκα (νο 22), και σου δίνει τη δυνατότητα να κάτσεις στα εξωτερικά -εντός της στοάς- τραπέζια, είτε στα εσωτερικού χώρου. Τί τρώμε εδώ; Ψαράκι και μεζέδες σκέτες γκουρμεδιές, ιδανικές για συνοδεία ούζου ή κρασιού.

Ατλαντικός

Μεζεδοπωλείο Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω, ενώ φημίζεται και για το σωστό του τσίπουρο. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.

Το Ουζερί του Λάκη

Το Ουζερί του Λάκη

Στο τέρμα του πεζόδρομου της Ελπίδος (νο 16), δίπλα στην Πλατεία Βικτωρίας, το μικρό και ανεπιτήδευτο Ουζερί του Λάκη είναι χρόνια στέκι. Ο ευγενέστατος ιδιοκτήτης σερβίρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη, νόστιμα μαγειρευτά και ρακή από την Κρήτη. Θα σας υποδεχτεί εγκάρδια και θα σας προτείνει ό,τι πιο φρέσκο του έφερε ο ψαράς.

Λέσβος

Η Λέσβος, επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο38) είναι ένα μεζεδοπωλείο που λειτουργεί για περισσότερο από 50 χρόνια. Νόστιμοι ουζομεζέδες που μεταφέρουν στο όμορφο νησί του Αιγαίου και μια ατμόσφαιρα θαλπωρής παλιακιά, που, ωστόσο, αξίζει να βιώσει ακόμη και ο πιο μοντέρνος γευσιγνώστης. 

Κεφτεδάκια και κολοκυθοκεφτέδες, γαύρος παστός από τον ιδιοκτήτη, φάβα με κρεμμύδι, χταπόδια στα κάρβουνα και σουπιές, φρέσκο καλαμάρι και λαδοτύρι Μυτιλήνης στα πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε. Κι αν δεν προλάβετε θα το κάνετε την επόμενη φορά, καθώς αν βρεθείτε έστω και μία φορά εδώ σίγουρα θα επιλέγετε η Λέσβο ξανά και ξανά για τους σπιτικούς της μεζέδες.