Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και του Αγίου Βαλεντίνου, εκτός από τα αρκουδάκια, τα λουλούδια και τα γλυκά, την τιμητική του έχει και το καλό φαγητό. Πιστεύεις ή όχι στη συγκεκριμένη γιορτή των ερωτευμένων, είναι μία καλή ευκαιρία για μια ξεχωριστή έξοδο με τον/την σύντροφό σας.

Παρακάτω σας έχουμε πέντε εστιατόρια στην Αθήνα, για να γιορτάσετε γευστικά τον Βαλεντίνο.

Wagon Restaurant, Το Τρένο στο Ρούφ

Από τις πιο ρομαντικές επιλογές για φαγητό στη γιορτή των ερωτευμένων. Το Wagon Restaurant, που βρίσκεται μέσα σε ένα προπολεπικό βαγόνι, θα σας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και θα σας ενθουσιάσει με την ατμόσφαιρά του. Θα δειπνήσετε με το ταίρι σας υπό το χαμηλό φως των πολυελαίων, απολαμβάνοντας το εκπληκτικό μενού του.
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Αθήνα

Cookoovaya

Σοφή κουζίνα είναι ο ορισμός του ελληνικού φαγητού και στην Cookoovaya ο επισκέπτης βιώνει προσωπικά αυτόν τον ορισμό: της οικιακής οικονομίας, της θυμοσοφίας, της γνώσης, της εποχικότητας, της διαχείρισης των υλικών και του τρόπου λειτουργίας της κουζίνας. Το εστιατόριο, που επανέφερε στο προσκήνιο την «αστική κουζίνα», κατόρθωσε να κάνει όλους όσους δοκιμάζουν τις προτάσεις του να αγαπήσουν λίγο παραπάνω τις ελληνικές γεύσεις. Νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με τη γνώση, το πάθος και τις εμπειρίες τους. Το μενού αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα.
Χατζηγιάννη Μέξη 2a, Αθήνα

Spiros & Vasilis

Λόγω της γιορτής του έρωτα, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα ένα γαλλικό εστιατόριο. Το Spiros & Vasilis μετράει πάνω από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον ίδιο χώρο, πίσω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία και το Μέγαρο Μουσικής, γνωρίζοντας όσο λίγοι τα μυστικά της γνήσιας γαλλικής κουζίνας, που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
Λάχητος 5, Κολωνάκι

Aleria

Ο ζεστός και οικείος χώρος στο Μεταξουργείο είναι μία από τις ιδανικές επιλογές για έξοδο του Αγίου Βαλεντίνου. Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό μενού, που επιβεβαιώνει ότι πράγματι… «ο έρωτας περνάει από το στομάχι».
Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο

Tekila

Αν θέλετε να κάνετε πιο… spicy την ημέρα, ε τότε καλό είναι να περάσετε από το Tekila. Το μεξικάνικο εστιατόριο είναι ιδανικό για του Βαλεντίνου. Εκτός από τις γεύσεις, θα σας εντυπωσιάσει και η ατμόσφαιρα του μαγαζιού, καθώς πρόκειται για έναν ρετρό χώρο με λουλούδια και χρώμα.
Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα