Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινάει σήμερα με έξι νέες ταινίες. Σε αυτές ξεχωρίζουν οι δύο δυνατές ελληνικές παραγωγές, το βραβευμένο «Animal» της Σοφίας Εξάρχου και το βιωματικό ντοκιμαντέρ του Άγγελου Ράλλη, «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας».

Αλλά σίγουρα, όλα τα φώτα πέφτουν στη βιογραφική ταινία «Πρισίλα» της Σοφία Κόπολα, για τη σχέση της Πρισίλα Πρίσλεϊ με τον Έλβις, που στην ουσία είναι μία άβολη αποκαθήλωση του «βασιλιά του Ροκ εν ρολ».

Αναλυτικά, όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας:

Πρισίλα

Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα
Σενάριο: Σοφία Κόπολα
Πρωταγωνιστούν: Κάλι Σπένι, Τζέικομπ Ελόρντι, Νταγκμάρα Ντομινιτσίκ
Διάρκεια: 114 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film
Η.Π.Α., 2023

Η υπόθεση
Όταν η έφηβη Πρισίλα Μπολιέ συναντά τον Ελβις Πρίσλεϊ σε ένα πάρτι, ο άντρας που είναι ήδη ένας σούπερ σταρ του ροκ εν ρολ γίνεται κάποιος εντελώς απροσδόκητος σε ιδιωτικές στιγμές: ένας συναρπαστικός σύντροφος, ένας σύμμαχος στη μοναξιά, ένας ευάλωτος καλύτερος φίλος.

Animal

Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου
Σενάριο: Σοφία Εξάρχου
Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Φλομαρία Παπαδάκη, Αχιλλέας Χαρίσκος, Βούντου Γιούργκενς, Χρόνης Μπαρμπαριάν, Ηλίας Χατζηγεωργίου, Δανάη Πετροπουλέα, Kristof
Διάρκεια: 116 λεπτά
Διανομή: Weird Wave
Ελλάδα, Αυστρία, Ρουμανία, Κύπρος, Βουλγαρία, 2023

Η υπόθεση
Κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο, οι ανιματέρς ενός παραθαλάσσιου θέρετρου ετοιμάζονται για την τουριστική σεζόν. Η Κάλια είναι η αρχηγός της ομάδας, η πιο «παλιά», και δίπλα της ο Σίμος, η μικρή του κόρη Μαίρη, η νεοφερμένη Εύα, ο Θωμάς, ο Vladimir, η Φανή, όλοι τους μέλη μιας ιδιότυπης, παράταιρης οικογένειας.

Χάρτινα ντεκόρ, νάιλον κοστούμια, κωμικά σκετς και φάλτσα καραόκε γεμίζουν την υπαίθρια σκηνή του ξενοδοχείου κάθε βράδυ. Καθώς το καλοκαίρι συνεχίζεται και η πίεση της δουλειάς αυξάνεται, οι νύχτες τους γίνονται ολοένα πιο σκοτεινές. Όταν όμως τα φώτα ανάψουν ξανά, το σόου πρέπει να συνεχιστεί.

Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας

Σκηνοθεσία: Αγγελος Ράλλης
Φωτογραφία: Αγγελος Ράλλης
Διάρκεια: 92 λεπτά
Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, 2023

Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία της 12χρονης Αφρίν με φόντο την κλιματική κρίση

Η υπόθεση
Με φόντο τα υπό εξαφάνιση νησιά κατά μήκος του επικίνδυνα φουσκωμένου ποταμού Βραχμαπούτρα στο Μπαγκλαντές, το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τον γενναίο αγώνα της 12χρονης Αφρίν, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν κόσμο που πολιορκείται από τις ανελέητες δυνάμεις της φύσης. Όταν το σπίτι της βουλιάζει από τις πλημμύρες, η Αφρίν εκτοπίζεται με τη σχεδία της στην Ντάκα, μια μητρόπολη που σφύζει από ζωή.

Εκεί θα αναζητήσει τον πατέρα της ανάμεσα σε αμέτρητους κλιματικούς πρόσφυγες και θα ξεκινήσει το δικό της ταξίδι ενηλικίωσης. Αυτή η αποστολή φέρνει τελικά την Αφρίν αντιμέτωπη με την αναπόφευκτη πολυπλοκότητα του προβλήματος των εγκαταλελειμμένων ορφανών αναγκάζοντάς την να αποδεχτεί απότομα την ενηλικίωσή της. Αναγκασμένη να μεγαλώσει γρήγορα, η Αφρίν πρέπει να αντιμετωπίσει τα μυστήρια ενός κόσμου που βυθίζεται.

Λατρεύω να σε Μισώ

Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλούκ
Πρωταγωνιστούν: Σίντνει Σουίνι
Διάρκεια: 103 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment
Η.Π.Α., 2023

Η υπόθεση
Η Bea (Sydney Sweeney) και ο Ben (Glen Powell) µοιάζουν να είναι το τέλειο ζευγάρι, αλλά µετά από ένα one night stand πριν χρόνια, τα µεθεόρτια ήταν σκέτη καταστροφή και από τότε µισιούνται. Όχι, δεν µισιούνται απλώς.

Είναι ορκισµένοι εχθροί και το δείχνουν µε κάθε ευκαιρία, ενώ δεν διστάζουν καµιά φορά να το φτάσουν ακόµα και στα άκρα. Όµως η µοίρα τούς φέρνει κοντά ως καλεσµένους στον ίδιο γάµο κι αν δεν συνέλθουν, θα τα κάνουν µαντάρα σε βάρος όλων. Η Bea βρίσκει τη λύση: θα υποδυθούν ότι είναι ζευγάρι.

Σιδερένια Γροθιά

Σκηνοθεσία: Σον Ντέρκιν
Πρωταγωνιστούν: Ζακ Εφρον, Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ
Διάρκεια: 132 λεπτά
Διανομή: Tanweer
Η.Π.Α., 2023

Η υπόθεση
Η αληθινή ιστορία των αχώριστων αδελφών φον Εριχ, που έγραψαν ιστορία στον απίθανα ανταγωνιστικό κόσμο της επαγγελματικής πάλης στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Μέσα από τραγωδίες και θριάμβους, κάτω από τη σκιά του επιβλητικού πατέρα και προπονητή τους, τα αδέλφια επιδιώκουν με κάθε κόστος να αφήσουν το ανεξίτηλο σημάδι τους στα πιο διάσημα ρινγκ.

Μάγια η Μέλισσα: Η Χρυσή Σφαίρα

Σκηνοθεσία: Νόελ Κλίρι
Με τις φωνές των: (στα ελληνικά) Σαββίνα Γεωργίου, Αντώνυ Παπαμιχαήλ, Αρη Κυπριανού, Πλάτωνα Μουρατίδη, Μαριλένη Σταύρου, Ανδρέα Τσελεπό, Μαριάν Κυπριανού, Ευρώς Βασιλείου
Διάρκεια: 88 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Η πιο διάσημη Μέλισσα του κόσμου επιστρέφει με νέους μπελάδες! Η Μάγια και ο Γουίλι συναντιούνται ξανά σε μια άκρως μυστική αποστολή… με όπλα τους την φιλία και την εμπιστοσύνη!