Σε άκρως στρατηγική και βολική τοποθεσία, πίσω από το Χίλτον, τα Ιλίσια, όπως όλα δείχνουν, αναδεικνύονται σε γειτονιά «place to be», όταν πρόκειται για τη γαστρονομική και μπαρ σκηνή στην πόλη.

Κάποια από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια αλλά και καθιερωμένα μπαρ στην πόλη βρίσκονται εδώ, σε μια πιάτσα που δημιουργήθηκε για να μείνει.

Cookoovaya

Σοφή κουζίνα είναι ο ορισμός του ελληνικού φαγητού και στην Cookoovaya (Χατζηγιάννη Μέξη 2) ο επισκέπτης βιώνει προσωπικά αυτόν τον ορισμό. Της οικιακής οικονομίας, της θυμοσοφίας, της γνώσης, της εποχικότητας, της διαχείρισης των υλικών και του τρόπου λειτουργίας της κουζίνας. Το εστιατόριο που επανέφερε στο προσκήνιο την «αστική κουζίνα» κατόρθωσε να κάνει όλους όσους δοκιμάζουν τις προτάσεις του να αγαπήσουν λίγο παραπάνω τις ελληνικές γεύσεις. Νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με τη γνώση, το πάθος και τις εμπειρίες τους. Το μενού αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα.

CV Distiller

Μία από τις πιο classy μπάρες στο κέντρο της Αθήνας, και όχι μόνο, και μία από τις πιο ενημερωμένες και εξειδικευμένες κάβες σε ουίσκι. Στο CV Distiller (Χατζηγιάννη Μέξη 7) θα έρθετε τόσο για τον υπέροχο και επιβλητικό χώρο του, όσο και για την πληθώρα γεύσεων σε ποτά που θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε. Φιλοξενεί φίνα αποστάγματα από διάφορες περιοχές του κόσμου όπως Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία κ.α.

Iguazu

Στην πλατεία Βραζιλίας, το Iguazu είναι το ένα καθιερωμένο πια all day στέκι στην περιοχή που αξίζει να επισκεφτείτε. Με ένα ντεκόρ που ταξιδεύει σε μακρινές ζούγκλες δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στο φαγητό, το οποίο δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα bao, τα tacos και τις ιδιαίτερες κοπές.

L’ arret du temps

Από το όνομά του και μόνο (στα γαλλικά σημαίνει το σταμάτημα του χρόνου) καταλαβαίνεις ότι εδώ θα πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι στο χρόνο. Με βιεννέζικη αισθητική το L’ arret du temps στα Ιλίσια (Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7) είναι από εκείνα τα στέκια που ενδείκνυνται για ένα ζεστό και απολαυστικό ρόφημα τα κρύα απογεύματα του χειμώνα. Ο χώρος αποπνέει οικειότητα και θαλπωρή, με την ποικιλία σε τσάι, ροφήματα σοκολάτας και λαχταριστά γλυκά να βάζει σε πειρασμό.

Tsiftis

Στον πεζόδρομο της Σεβαστείας (στη συμβολή της με τη Μιχαλακοπούλου) ο Τσίφτης προστέθηκε στο δυναμικό της περιοχής για να αλλάξει τα μέχρι πρότινος δεδομένα στις γαστρονομικές μας συνήθειες. Όλα τα πιάτα είναι για τη μέση και για να μοιράζονται με την παρέα, βάση τους είναι η ελληνική κουζίνα, χωρίς αυτό να σημαίνουν ότι δεν βρίσκουμε πολλές μοντέρνες πινελιές και… παρεκκλίσεις, και έχουν μια πιο comfort διάθεση. Στα συν και τα cocktails, που δεν θα φανταζόσουν ποτέ να συνδυάσεις με… προβατίνα!