Αλμυρή ή γλυκιά, όπως και αν την προτιμάτε, στην κρέπα κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Το εθνικό έδεσμα της Γαλλίας, για εμάς αποτελεί μία αγαπημένη συνήθεια τόσο μετά από μία έξοδο για φαγητό ή και κατά τη διάρκεια μιας βόλτας για ένα γευστικό break.

Ωστόσο, το να βρεις τη «σωστή» την κρέπα, την καλή που θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Αν, λοιπόν, ψάχνεις το μέρος που θα βρεις το αγαπημένο σου γλυκό ή και αλμυρό, παρακάτω ακολουθούν μαγαζιά στην Αθήνα που σερβίρουν από τις καλύτερες της πόλης.

Κρέπες Κηφισιάς

Αγαπημένο σημείο συνάντησης, οι Κρέπες Κηφισιάς δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, αλλά και στην παραδοσιακή μυστική συνταγή που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της ζύμης. Μεγάλη γκάμα σε αλμυρές και γλυκές κρέπες, ανάμεσα στις οποίες δεν θα ξέρετε ποια να επιλέξετε. Μπορείτε, όμως, να δημιουργήσετε τη δική σας κρέπα χρησιμοποιώντας τα υλικά της αρεσκείας σας.
Αδριανού 4, Κηφισιά

Crepaland

Με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, η Crepaland άνοιξε το πρώτο κατάστημα το 1998 και σήμερα αποτελεί must προορισμό για κρέπα που θα σας μείνει αξέχαστη. Εδώ, θα βρείτε πολλές επιλογές και προτάσεις για αλμυρές και γλυκές κρέπες, ενώ δημιουργείτε και δικούς σας συνδυασμούς.
Δωδεκανήσου 97, Περιστέρι

Au Grand Zinc

Αν θέλετε να καθίσετε και να απολαύσετε την κρέπα σας, όπως της αξίζει, το Au Grand Zinc στα Εξάρχεια, είναι το σωστό μέρος. Εδώ, θα την απολαύσετε σε μία πιο φίνα εκδοχή, και όχι στην ιδέα του street food.
Χαρ. Τρικούπη 92, Αθήνα

Παραμύθι

Σε ένα από τα παλαιότερα νεοκλασικά κτήρια της Γλυφάδας θα συναντήσετε Το Παραμύθι. Πρόκειται για την πρώτη κρεπερί που χρησιμοποιεί αλεύρι από σίκαλη και καλαμπόκι για το φύλλο, ενώ διαθέτει ζύμη από γνήσια σοκολάτα (choc crepe), αλλά και την άγνωστη σε όλους ζύμη ammorier glacees με γεύση πορτοκάλι.
Kύπρου 9, Γλυφάδα