Έχεις περάσει τα 40 και η έξοδος για ποτό πολλές φορές, καταλήγει στο τέλος να είναι… ένας καλός λόγος για ψυχανάλυση. Στα μπαρ, βλέπεις παντού πιτσιρικαρία κι αισθάνεσαι σαν «τον θείο στα οικογενειακά τραπέζια που κάθεται με τη νεολαία», η μουσική που παίζει είναι σκέτο βασανιστήριο και στο τέλος της βραδιάς φεύγεις με ένα κεφάλι-καζάνι και στα όρια της κατάθλιψης για τα χρόνια που περνάνε και πίσω δεν ξανά γυρνάνε.

Αλλά ας μιλήσουμε σοβαρά, το ότι έχουμε περάσει τα 40, δε σημαίνει ότι είμαστε και απόμαχοι της ζωής, ούτε να σκεφτόμαστε τα περασμένα μεγαλεία. Γιατί στην τελική, δεν είναι οι 40 plus μεγάλοι, αλλά αυτοί είναι μικροί! Μπορούμε, λοιπόν, να βγούμε έξω και να διασκεδάσουμε. Εξάλλου, στην πόλη υπάρχουν πολλά μπαρ που είναι ιδανικά για 40αρηδες, με τη διασκέδαση να είναι εξασφαλισμένη!

Batman

Και οι 40αρηδες plus έχουν ψυχή και δικαίωμα για μια after διασκέδαση. Και ο Batman στον Νέο Κόσμο είναι εδώ και 35 χρόνια περίπου ο σωστός ο προορισμός για τις μεγαλύτερες ηλικίες που θέλουν να διασκεδάσουν. Γιατί εδώ είναι το μέρος που θα ακούσεις Καζαντζίδη, Διονυσίου και στο καπάκι Doors και Rolling Stones.
Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος

Κύριος

Ένας… σοφιστικέ Κύριος σαν κι αυτόν σίγουρα αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα χαλαρό ποτό. Μία από τις πιο classy επιλογές στην Πλατεία Μαβίλη, με εντυπωσιακό, κομψό και υψηλής αισθητικής χώρο που φέρνει νεοϋορκέζικο αέρα στο κέντρο της πόλης. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα κοκτέιλ, ενώ διαθέτει ενημερωμένη wine list.
Δορυλαίου 4, Πλατεία Μαβίλη

Low Profile

«Κρυμμένο» στη στοά Μπολάνη στο κέντρο της Αθήνας, το Low Profile αποτελεί διαχρονικό στέκι για τους λάτρεις του ουίσκι, καθώς διαθέτει έναν ενημερωμένο κατάλογο με εκλεκτές ετικέτες, κατηγοριοποιημένες βάσει της χώρας προέλευσής τους. Με ατμόσφαιρα αυθεντικού μπαρ, ευνοεί την κουβέντα, ενώ ταυτόχρονα σας μεταφέρει σε κάποια γειτονιά της Νέας Υόρκης.
Βουλής 7, Αθήνα

Au revoir

Το θρυλικό μπαρ της Πατησίων και το παλαιότερο της πόλης, αποτελεί ανέκαθεν ιδανική επιλογή για χαλαρή και ποιοτική έξοδο για ποτό. Το Au Revoir άνοιξε τις πόρτες του το 1958 και παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο, διατηρώντας τον ρετρό χαρακτήρα του.
28ης Οκτωβρίου 136, Πατησίων

Ιπποπόταμος

Από τα ιστορικά στέκια της περιοχής, με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας. Ο Ιπποπόταμος βρίσκεται στον πεζόδρομο των Δελφών, ενώ φιλοξενείται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που χρονολογείται από 1903. Η αισθητική του είναι τόσο απλή, λιτή κι απέριττη και σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική και το ποτό, δημιουργείται η τέλεια ατμόσφαιρα.
Δελφών Κολωνάκι