Παρασκευή, η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας, με το Σαββατοκύριακο να είναι προ των πυλών. Και τον καιρό σύμμαχο για ατελειώτες βόλτες στην πόλη. Οι επιλογές είναι πολλές, ωστόσο, υπάρχουν και αρκετές εκδηλώσεις που είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Εκθέσεις, επίσκεψη στα μουσεία, προβολή ταινιών, είναι κάποιες από τις προτάσεις που μπορούν να περάσουν υπέροχα μικροί και μεγάλοι.

Ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι

Την Κυριακή (5/2), η είσοδος στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και τα μνημεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

1o Ιρανικό Φεστιβάλ – Studio New Star

Σε συνεργασία με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ι.Δ του Ιράν διοργανώνεται στο STUDIO new star art cinema, το 1ο ATHENS – IRAN FESTIVAL, παρουσιάζοντας ταινίες από το Ιράν σε Α’ προβολή για την Ελλάδα, από την 1η έως την 6η Φεβρουαρίου του 2024.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/2 – 19:00
Η ρομαντική ιστορία του Εμάντ και της Τούμπα – 2021
Σκηνοθέτης: Kaveh Sabbaghzade
Διάρκεια: 1h 40m
Όταν η μοίρα έφερε κοντά τον Εμάντ και την Τούμπα για πρώτη φορά, και οι δύο ήξεραν πολύ καλά ότι η αγάπη είναι περισσότερο δεξιότητα παρά ενθουσιασμόςκαι χτυποκάρδια.

Έκθεση Μιχάλης Μιχαήλ – Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Μιχάλης Μιχαήλ, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς κόμικς και εικαστικούς της δεκαετίας του ’80, ζώντας, δρώντας και δημιουργώντας μοναχικά μέσα στο πλήθος εξέφρασε με αφοπλιστική ειλικρίνεια προσωπικά συναισθήματα ώστε ο κάθε θεατής ή αναγνώστης να συναντά τον εαυτό του μέσα στα έργα του.

Η Έκθεση με έργα του Μιχάλη Μιχαήλ, λόγω μεγάλης προσέλευσης κοινού, θα παραμείνει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έως την Πέμπτη 7 Απριλίου.
Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα ως και Κυριακή 18:00-22:00

Ανατροπή Ι: Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;

Με τις Ανατροπές το ΕΜΣΤ προσφέρει βήμα πειραματισμού στους σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών, του μοναδικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της Ελλάδας το πρόγραμμα σπουδών του οποίου περιλαμβάνει και τις τρεις παραστατικές τέχνες – μουσική, θέατρο και χορό. Οι εκδηλώσεις των Ανατροπών πραγματοποιούνται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 15.00, 16.00, 17,00 & 18.00
Πρόκειται για τέσσερις πιανιστικές παρεμβάσεις αποκλειστικά με έργα γυναικών συνθετριών για πιάνο, κατόπιν επιλογής εμπνευσμένης από το έργο της Λήδας Παπακωνσταντίνου. Συμμετέχουν πιανίστριες του σεμιναρίου «Το πιάνο στον 20ό και 21ο αιώνα αιώνα» του Ωδείου Αθηνών (διδάσκουσα: Λορέντα Ράμου).

Γεωργία Λαλέ performance «Αλκυονίδες Μέρες»

Στον χώρο τέχνης BIOS παρουσιάζεται η performance της εικαστικού Γεωργίας Λαλέ με τίτλο «Αλκυονίδες Μέρες». Η Γεωργία Λαλέ, δημιουργός της ροζ σημαίας που καθαιρέθηκε, κάνει ανοιχτό κάλεσμα για δωρεά σεντονιών από γυναίκες και θηλυκότητες κατά τη διάρκεια της performance.

Όλα τα μεγέθη, χρώματα και μοτίβα σεντονιών είναι δεκτά. Η μόνη προϋπόθεση είναι να τα έχουν χρησιμοποιήσει οι γυναίκες για την ανάπαυσή τους και να έχουν ονειρευτεί πάνω σε αυτά έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης. Μετά το πέρας της performance, η εικαστικός θα πάρει τα σεντόνια στη Νέα Υόρκη, όπου εδρεύει, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία έργων κατά της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

27ο Παζάρι Βιβλίου 2024 – Πλατεία Κλαυθμώνος

Το Παζάρι Βιβλίου είναι η θεσμοθετημένη εκδήλωση που διοργανώνεται εδώ και είκοσι επτά έτη, προσφέροντας στο αναγνωστικό κοινό χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, που αρχίζουν από μόλις 1 ευρώ! Στο 27ο Παζάρι Βιβλίου 2024, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας πάνω από 8.500 τίτλους βιβλίων, σε τιμές, που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής.

Το αθηναϊκό, και όχι μόνο, αναγνωστικό κοινό, έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών και για όλες τις ηλικίες.

Το 27ο Παζάρι Βιβλίου 2024, θα λειτουργεί καθημερινές, Σάββατα και Κυριακές από τις 09:00 το πρωί έως και τις 21:00 το βράδυ, μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου.