Ας μην γελιόμαστε. Σαν την κρεατοφαγία δεν έχει. Τουλάχιστον για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια ζουμερή και απολαυστική μπριζόλα -μοσχαρίσια ή χοιρινή;

Από τις προτάσεις που, αδιαμφισβήτητα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές, οι μπριζόλες αποτελούν «σταθερά» για τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, όταν επισκέπτονται την αγαπημένη τους κρεατοταβέρνα!

Ρεμούτσικο

Συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό του παϊδάκι. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στην Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 120) που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του, όπως οι οι ζουμερές μπριζόλες, οι ζεστές σούπες, το κοντοσούβλι, το χωριάτικο λουκάνικο, η σπιτική πίτα κ.α.

Ο Βλάχος

Γενναίες μερίδες και σωστή σχέση ποιότητας- τιμής στα όσα το έχουν καθιερώσει στο απόλυτο κρεατοφαγικό στέκι στα βόρεια προάστια. Στον Βλάχο, λοιπόν, στα Μελίσσια (Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη) θα παραγγείλετε, αποκλειστικά, χοιρινά μπριζολάκια, είτε πάνω σε ένα «βουνό» τηγανητές πατάτες, είτε χωρίς (σε αυτήν την περίπτωση κερδίζετε σε κρέας καθώς ο αριθμός στα μπριζολάκια αυξάνεται κατά ένα) και χειροποίητες, σπιτικές πίτες να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Μυρτιά

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες στάσεις των κατοίκων της Νέας Σμύρνης (και όχι μόνο) για οικονομική και ποιοτική κρεατοφαγία. Η Μυρτιά (Αϊδινίου 55) είναι μια ταβέρνα γνωστή κυρίως για τις γενναίες μερίδες, τα ζουμερά και σωστά ψημένα κρέατα και την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στο τέλος θα σας κεράσουν γενναίες μερίδες με μικρούς λουκουμάδες σε μπουκίτσες πραγματική κόλαση! Με μέλι ή σοκολάτα, ή και τα δύο αν είστε μεγάλη παρέα!

Βάθης

Στην παραδοσιακή ταβέρνα του Βάθη στην Κηφισιά (Κύρου 7, σύνορα με Νέα Ερυθραία) η αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή, θα σας ανοίξει σίγουρα την όρεξη. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα στέκι διάσημο για τα ζουμερά και ποιοτικά κρεατικά του, καθώς και τις ιδιαίτερες κοπές τους -πικάνια, ταλιάτα, σταβλίσια 800 γρ., rib eye κ.α. Το μενού φυσικά είναι εμπλουτισμένο και με άλλα νόστιμα πιάτα ημέρας, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας.

Γίδι

Μία μοντέρνα χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση (Τατοΐου 17) που συστήνει τους λάτρεις του κρέατος στη σύγχρονη εκδοχή του. Νόστιμα και ζουμερά κρεατικά σωστά ψημένα, σε ένα πρωτότυπο concept που φέρει την υπογραφή του διάσημου και πολυπράγμονα σεφ Βασίλη Ακρίβου. Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, ελληνικό t-bone, πρόβατο μπούτι στα κάρβουνα, για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της σωστής κρεατοφαγίας. Στα best seller πιάτα του και το ζουμερό μπιφτέκι.