Παρόλο που κάνει κρύο, μια έξοδος μετά το γραφείο πάντα αποτελεί καλή ιδέα, για να αποτινάξετε από πάνω σας τη μέρα που μόλις πέρασε.

Στο κέντρο της πόλης θα βρείτε μικρά και γουστόζικα στέκια για να απολαύσετε το κρασί ή το ποτό σας εντελώς παρεΐστικα.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Drupes & Drips

Απέναντι από το φημισμένο φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι, το Drupes +Drips (Ζήτρου 20) είναι ένα μικροσκοπικό μαγαζί που φέρνει κάτω από την Ακρόπολη μοναδικές εικόνες και γεύσεις από Ιταλία. Ο ιδιοκτήτης έχει φέρει στο μαγαζί μερικές από τις καλύτερες ετικέτες ιταλικών κρασιών, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με ποικιλίες ντόπιων, αλλά και εισαγόμενων τυριών και αλλαντικών.

Jazz n Jazz

Μπαρ- θρύλος, όχι μόνο για τους λάτρεις της τζαζ και το Κολωνάκι, αλλά για όλη τη νυχτερινή σκηνή της πόλης. Το Jazz n Jazz αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία μόνο του, και η εμπειρία που θα βιώσει κανείς εδώ, σίγουρα θα του μείνει αξέχαστη. Βρίσκεται κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4), στο Λυκαβηττό και πρόκειται για αυθεντικό ποτάδικο. Η μουσική, όπως γίνεται άλλωστε αντιληπτό και από το όνομά του, κινείται σε τζαζ ρυθμούς -από την δεκαετία των ‘20s έως τα ‘50s- ενώ τους τοίχους του κοσμούν εξώφυλλα δίσκων, αφίσες διάσημων μουσικών της Αμερικής κ.α.

Espressaki

Γουστόζικο, παρεΐστικο και αρκετά μικρό το Espressaki (Άγγελου Πυρρή 3) στο κέντρο της Αθήνας, ανταποκρίνεται απολύτως στον ορισμό στέκι. Με φιλικό και προσεγμένο περιβάλλον, προδιαθέτει για ανέμελες στιγμές, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, τόσο για καφέ, όσο και για ποτό.

Αλεξανδρινό

Τα βράδια στα Εξάρχεια έχουν συνδυάσει άρρηκτα το όνομά τους με το Αλεξανδρινό. Σημείο αναφοράς για την Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 69), το ατμοσφαιρικό καφέ- μπιστρό αποτελεί πάντα καλή αφορμή για να βγείτε στην περιοχή. Οι τζαζ μουσικές και η classy αισθητική στα σημεία αναφοράς του, ενώ η εμπειρία εδώ ολοκληρώνεται με vintage cocktails ή ένα αρωματικό ποτήρι κρασί.

Blue Bird

Μικρό και άκρως ατμοσφαιρικό, αν δεν βρισκόταν στον πεζόδρομο της Ηπίτου (νο 4), σίγουρα θα το εντοπίζαμε σε κάποιο πλακόστρωτο δρομάκι στο γραφική γειτονιά του Marais στο Παρίσι. Με φιλική ατμόσφαιρα αποτελεί, πια, αγαπημένη επιλογή για after office cocktail με τους συναδέλφους ή τα αγαπημένα πρόσωπα. Ιδανική πρόταση και για ένα χαλαρό κρασάκι και κους κους με την παρέα.