Έξι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και ο κινηματογραφικός μπαχτσές έχει απ’ όλα. Έχει Τζέισον Στέιθαμ να επιστρέφει ως «Μελισσοκόμος» – εκδικητής που δεν θα αφήσει τίποτα στο διάβα του, αλλά και αγνώριστο Νίκολας Κέιτζ σε μία εξαιρετική ερμηνεία στην ταινία «Ονειρικό σενάριο».

Έχει και Έλεν Μίρεν σε ρόλο γιαγιάς στην τρυφερή και νοσταλγική ταινία, «Θαύμα: Λευκό πουλί». Αυτή την εβδομάδα κάνει πρεμιέρα και το animation «Ο φίλος μου το Ρομπότ» που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και αποτελεί μία ωδή στη φιλία.

Αναλυτικά οι νέες ταινίες της εβδομάδας.

Ονειρικό Σενάριο

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μπόργκλι
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Τζούλιαν Νίκολσον
Διάρκεια: 100 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Tα πάντα στη ζωή του Πολ Μάθιους (Νίκολας Κέιτζ), ενός βαρετού ακαδημαϊκού και οικογενειάρχη, ανατρέπονται καθώς εκατομμύρια άγνωστοι αρχίζουν ξαφνικά να τον βλέπουν στα όνειρά τους. Όταν όμως αυτές οι νυχτερινές επισκέψεις πάρουν εφιαλτική τροπή, ο Πολ αναγκάζεται να τα βγάλει πέρα με την αναπάντεχη φήμη του.

Ο Μελισσοκόμος

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Αγιερ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Εμι Ράβερ-Λάμπμαν, Τζος Χάτσερσον, Μίνι Ντράιβερ
Διάρκεια: 105 λεπτά
Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση
Η βίαιη εκστρατεία εκδίκησης ενός άνδρα αποκτά εθνικές διαστάσεις όταν αποκαλύπτεται ότι είναι ένας πρώην πράκτορας μίας πανίσχυρης και μυστικής οργάνωσης, γνωστή ως «Οι Μελισσοκόμοι».

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη

Σκηνοθεσία: Μαρτάν Μπουρμπουλόν
Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Σιβίλ, Βενσάν Κασέλ, Ρομέν Ντουρίς, Πίο Μαρμάι, Εύα Γκριν
Διάρκεια: 115 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
O Ντ’ Αρτανιάν αναγκάζεται να ενώσει τις δυνάμεις του με τη Μιλαίδη για να σώσει την Κονστάνς, η οποία απήχθη μπροστά στα μάτια του. Αλλά καθώς ο πόλεμος κηρύσσεται και ο Άθως, ο Πόρθος και ο Άραμις έχουν ήδη ενταχθεί στο μέτωπο, ένα μυστικό από το παρελθόν γκρεμίζει παλιές συμμαχίες.

Ο Φίλος μου το Ρομπότ

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Μπέργκερ
Ηθοποιοί: Χωρίς διαλόγους
Διάρκεια: 102 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Η υπόθεση
Ο DOG είναι ένας μοναχικός σκύλος που ζει στο Μανχάταν και έχει βαρεθεί να μένει μόνος. Μια μέρα αποφασίζει να φτιάξει για τον εαυτό του έναν φίλο, το ROBOT. Η φιλία τους μεγαλώνει, μέχρι που γίνονται αχώριστοι, και η ζωή τους αποκτά το ρυθμό της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του ’80. Όμως μια καλοκαιρινή νύχτα, ο σκύλος με μεγάλη λύπη, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το ρομπότ στην παραλία. Θα ξανασυναντηθούν;

Το Δέντρο με τις Χρυσές Πεταλούδες

Σκηνοθεσία: Φαμ Τιέν Αν
Πρωταγωνιστούν: Λε Φονγκ Βου, Νγκιούεν Θι Τρουκ Κουίν, Νγκιούεν Θιν
Διάρκεια: 182 λεπτά
Διανομή: Ama Films

Η υπόθεση
Μετά από ένα τροχαίο που οδηγεί την κουνιάδα του στον θάνατο και αφήνει ορφανό τον πεντάχρονο ανιψιό του, ένας άντρας τριάντα χρονών φεύγει από τη Σαϊγκόν και επιστρέφει στη γενέτειρά του στην επαρχία. Κατά τη διάρκεια μιας περιπλάνησης, ο ταξιδιώτης παλεύει με τα δικά του φαντάσματα: τον αγνωστικισμό του, τον σκεπτικισμό του απέναντι στη θρησκευτική πίστη, την ανάμνηση του αδερφού του που είχε εξαφανιστεί εδώ και καιρό, αλλά και την επαφή με έναν έρωτα από το παρελθόν του που επέλεξε να γίνει μοναχή.

Θαύμα: Λευκό Πουλί

Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ
Πρωταγωνιστούν: Αριέλα Γκλέισερ, Ορλάντο Σβουέρντ, Μπράις Γκάισαρ, Ελεν Μίρεν
Διάρκεια: 120 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Ο Τζούλιαν παλεύει να βρει πού ανήκει από τότε που αποβλήθηκε από το πρώην σχολείο του για την συμπεριφορά του σε ένα άλλο παιδί. Για να αλλάξει τη ζωή του, η γιαγιά του Τζούλιαν (Έλεν Μίρεν) του αποκαλύπτει τελικά τη δική της ιστορία θάρρους – κατά τη διάρκεια της νιότης της στην κατεχόμενη από τους Ναζί, Γαλλία όταν ένα αγόρι την προστατεύει από θανάσιμο κίνδυνο.