Τα Μουσικά Βραβεία MTV Europe ακυρώθηκαν λόγω φόβων για την ασφάλεια και της «κατάστασης του κόσμου» εν μέσω του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η 30η ετήσια μουσική εκδήλωση είναι μια από τις μεγαλύτερες τελετές βραβείων της μουσικής βιομηχανίας και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στο Paris Nord Villepinte στις 5 Νοεμβρίου.

Όμως μια πηγή ανάφερε στην DailyMail είπε: «Με βαριά καρδιά ακυρώνεται γιατί υπάρχει έντονη ανυσυχία για την ασφάλεια των καλεσμένων λόγω του πολέμου».

Η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο υψηλότερο επίπεδο μετά τη δολοφονία ενός δασκάλου από έναν 20χρονο Τσετσένο πρόσφυγα, ενώ η αστυνομία απέτρεψε επίσης παρόμοια επίθεση σε άλλο σχολείο.

Χθες, έξι αεροδρόμια σε όλη τη Γαλλία εκκενώθηκαν μετά από απειλές για επιθέσεις, ενώ τη Δευτέρα δύο άνδρες σκοτώθηκαν στις Βρυξέλλες από έναν ένοπλο που ισχυριζόταν ότι ήταν υποστηρικτής του ISIS.

Θεωρείται ότι ένας ακόμα παράγοντας που οδήγησε στο να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση ακύρωσης ήταν η απροθυμία αρκετών σταρ με έδρα τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν όσο βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Εκπρόσωπος της Paramount Global δήλωσε: «Δεδομένης της αστάθειας των παγκόσμιων γεγονότων, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε με τα MTV EMA του 2023 λόγω μεγάλης προσοχής για τους χιλιάδες υπαλλήλους, μέλη του πληρώματος, καλλιτέχνες, θαυμαστές και συνεργάτες που ταξιδεύουν από όλες τις γωνιές του κόσμου για να ζωντανέψει την παράσταση.

Τα MTV EMA είναι μια ετήσια γιορτή της παγκόσμιας μουσικής. Καθώς παρακολουθούμε τα καταστροφικά γεγονότα στο Ισραήλ και τη Γάζα να συνεχίζουν να εκτυλίσσονται, αυτό δεν είναι μια στιγμή για μια παγκόσμια γιορτή.

Με χιλιάδες ζωές να έχουν ήδη χαθεί, είναι μια στιγμή πένθους. Ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε ξανά τα MTV EMA τον Νοέμβριο του 2024.».