Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα μυστικά πρέπει να παραμένουν μυστικά. Ωστόσο, είναι κάποια γευστικά στέκια στην Αθήνα που όσο μυστικά κι αν παραμένουν για το ευρύ κοινό, υπάρχουν οι foodies που θα τα ψάχνουν σαν σε παιχνίδι «κρυμμένου θησαυρού» για να τα ανακαλύψουν.

Όπως και οι τέσσερις μυστικές διευθύνσεις παρακάτω, που αξίζει να μπει κανείς στον κόπο για να τις ανακαλύψει.

Brigante

Το Brigante (Ξενοφώντος 6), μια ανάσα από το Σύνταγμα, είναι από εκείνα τα μέρη που πρέπει να μπεις μέσα και να γευτείς για να καταλάβεις τι κρύβει. Ο χώρος του οικείος και απλός, ενώ οι γεύσεις του σε μεταφέρουν στην Ιταλία. Μπορείς να το επιλέξεις τόσο για τον πρωινό καφέ συνοδεία διάφορων πανίνι ή πίτσα με το κομμάτι, ενώ αποτελεί και δημοφιλή επιλογή για lunch break με ζυμαρικά και σαλάτες που σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν γευστικά και με το παραπάνω. Στα συν και το φρέσκο χειροποίητο παγωτό.

Αναψυκτήριο (Του Γιώργου και της Ρίτσας)

Αναψυκτήριο Γιώργου Ρίτσας

Η ταμπέλα στην είσοδο αναγράφει «Αναψυκτήριο», ενώ μόλις περάσετε την πόρτα του οδηγείστε σε ένα μικρό συνοικιακό ψιλικατζίδικο. Μην μπερδευτείτε, ωστόσο, βρίσκεστε στο σωστό σημείο. Το μυστικό φαγάδικο στην αριθμό 21 της οδού Σαρρή, αποτελεί ένα μικρό γευστικό θησαυρό για την γειτονιά του Ψυρρή. Λίγα τραπεζάκια και σπιτική ατμόσφαιρα, νόστιμα πιάτα σε γενναίες μερίδες και πολύ καλές τιμές θα σας κάνουν να επιλέξετε το μικρό αυτό μαγειρείο ξανά και ξανά.

Η Κρήτη

Η Κρήτη

Το οινομαγειρείο στη στοά Βερανζέρου, στην Πλατεία Κάνιγγος, αποτελεί κοινό μυστικό για τους φανατικούς της κρητικής κουζίνας. Με 30 χρόνια λειτουργίας, το κρητικό ρακάδικο,  φημίζεται για την απλόχερη κρητική φιλοξενία του και αποδίδει την επιτυχημένη λειτουργία του στις εποχιακές πρώτες ύλες, τον σεβασμό στην ποιότητα και τις ισορροπημένες τιμές. Ενημερωμένη ποικιλία σε κρητικά μεζεδάκια και σπιτικά μαγειρεμένα πιάτα, κρεατικά και ψαρικά.

Η Καντίνα της Καραγιώργη Σερβίας

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην καρδιά της πόλης. Στην αρχή της Καραγιώργη Σερβίας (νο 2), στο Σύνταγμα, στην ταράτσα μιας παλιάς πολυκατοικίας θα βρείτε όλα και όλα πέντε τραπεζάκια, μία καντίνα και θέα σε όλη την Αθήνα. Στην Καντίνα της Καραγιώργη Σερβίας θα χορτάσετε με πεντανόστιμα μπιφτέκια και σπιτικές τηγανητές πατάτες, ενώ θα βρείτε, επίσης, σαλάτες και χορταστικές ομελέτες.