Αν ένα ταξίδι μέχρι το Παρίσι αυτήν τη στιγμή μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, το ευκολότερο που έχετε να κάνετε για να μεταφερθείτε στη λαμπερή πρωτεύουσα της Γαλλίας, είναι να επιλέξετε κάποιο από τα στέκια που ακολουθούν παρακάτω.

Με παριζιάνικη φινέτσα και αισθητική, θα είναι σαν να βρίσκεστε στην αγαπημένη Πόλη του Φωτός.

Artisanal

Η παριζιάνικη φινέτσα και τα art deco διακοσμητικά στοιχεία στο Artisanal (Ζηρίνη 2) στην Κηφισιά δημιουργούν ένα μοναδικής αισθητικής σκηνικό, με άκρως θεατρικό χαρακτήρα που σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας, μεταφέροντάς σας σε κάποια από τις γραφικές γειτονιές της γαλλικής πρωτεύουσας. Κάτω από το γυάλινο αίθριο απολαύστε αρωματικό καφέ και ολόφρεσκα γλυκά ή προτιμήστε την εντυπωσιακή μπάρα για ένα ποτήρι κρασί (διαθέτει ενημερωμένη wine list) ή κάποιο από τα εξαιρετικά cocktails του. Το Artisanal αποτελεί, επίσης, ιδανική επιλογή και για ένα γεύμα ή δείπνο με δημιουργικές προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Σερσέ Λα Φαμ

Με αισθητική γαλλικού μπιστρό στην πιο ελληνική εκδοχή του, το Σερσέ Λα Φαμ (Μητροπόλεως 46) σερβίρει παραδοσιακούς και νόστιμους μεζέδες από διάφορα σημεία της Ελλάδας στα ρετρό τραπεζάκια του, τόσο στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Ό,τι και να επιλέξετε συνοδέψτε ιδανικά με τσίπουρο ή ρακή, ενώ για το τέλος προτιμήστε έναν ελληνικό στη χόβολη με λουκουμάκι, όπως παλιά.

Πορτατίφ

Θυμίζει πολύ ρομαντικό, παριζιάνικο bistro και μας μεταφέρει σε κάποια από τις γραφικές γωνιές της γαλλικής πρωτεύουσας κάπου στο Marais. Ο λόγος για το Πορτατίφ, στο Κολωνάκι (Σίνα 21), το οποίο κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως το απόλυτο στέκι για γλυκό και καφέ. Με χαρακτηριστικό ατού του τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριό του, το Πορτατίφ έχει γίνει αγαπημένο στέκι στην περιοχή για γλυκές απολαύσεις χωρίς ενοχές!