Απόδραση από τη μονότονη πραγματικότητα της καθημερινότητας, νοσταλγική επιστροφή στην παιδική μας ηλικία, στο μαγικό κόσμο που ονειρευόμαστε πίσω από τον καθρέφτη, ένα άνοιγμα στην πόρτα της φαντασίας, το ζωντάνεμα άψυχων αντικειμένων, ένα ταξίδι σε άγνωστες ηπείρους, πετώντας πάνω από τη Χώρα των Θαυμάτων μαζί με τους ηθοποιούς.

Όλα αυτά, μαζί με αντικείμενα που μετακινούνται μόνα τους, με ηθοποιούς που πετούν, συρρικνώνονται ή και εξαφανίζονται θα μπορέσουν να απολαύσουν το Μάρτιο μικροί και μεγάλοι.

Η μαγεία του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας ταξιδεύει μέχρι τη σκηνή του Θεάτρου Badminton στις 18, 19 και 20 Μαρτίου με δύο έργα σε μία παράσταση: την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και τα «Ταξίδια του Γκιούλιβερ». Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή των παγκοσμίως γνωστών παραμυθιών του Λ. Κάρολ και Τζ. Σουΐφτ, ένα θέαμα μαγικό, με μαύρο φως, χωρίς λόγια, για όλη την οικογένεια.

Οι παραδοσιακές θεατρικές τεχνικές του Μαύρου Θεάτρου σε συνδυασμό με την παράλληλη προβολή που γίνεται σε μεγάλη οθόνη, με τις υπερμεγέθεις μαριονέτες και τα διάφορα τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται, και με τα εφέ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, κάνουν τα έργα ελκυστικά και καταφέρνουν μας ταξιδέψουν στον κόσμο της φαντασίας, της μαγείας και του ονείρου.

Το Κρατικό Μαύρο Θέατρο της Πραγας «Fantasy Production» έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, και έχει βραβευτεί, εκτός από την Τσεχία, στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Εδιμβούργου και στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου του Κάρντιφ.

Στο Μαύρο Θέατρο δεν υπάρχουν διάλογοι, υπάρχει παντομίμα. Οι πρωταγωνιστές του Μαύρου Θεάτρου είναι κυρίως οι αόρατοι μαυροντυμένοι ηθοποιοί, που είναι μαζί και κουκλοπαίκτες και χορευτές και μίμοι.

18, 19 & 20 Μαρτίου 2011
Θέατρο Badminton

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 18/3: 20.30
Σάββατο 19/3: 20.30
Κυριακή 20/3: 17.00

Τιμές Εισιτηρίων:
Ενήλικες
Α Ζώνη: 50 ευρώ
Β Ζώνη: 40 ευρώ
Γ Ζώνη: 30 ευρώ
Δ Ζώνη: 20 ευρώ Παιδικό – Σπουδαστικό
Α Ζώνη: 25 ευρώ
Β Ζώνη: 20 ευρώ
Γ Ζώνη: 15 ευρώ
Δ Ζώνη: 10 ευρώ

Για αγορά εισιτηρίων τηλ. 210.8840600, στο www.ticketnet.gr και στα Public.