Η Nissan, εταίρος της Renault συμφώνησε η τελευταία να κατασκευάσει στα εργοστάσιά της, στη Γαλλία, το νέο Micra με σκοπό να κυκλοφορήσει το 2016.

Στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στο Flins, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Παρίσι, ετοιμάζεται να κατασκευάσει η Renault το νέο Micra με ορίζοντα το 2016. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η Nissan έδωσε την έγκρισή της, να αναλάβει η Renault την κατασκευή του νέου μοντέλου της και μάλιστα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η Renault, αποφάσισε ότι το καταλληλότερο μέρος για να κατασκευάσει το μοντέλο είναι η Γαλλία, καθώς αυτό θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα με καινούργιες θέσεις εργασίας. Κάτι τέτοιο εξάλλου, θα συμβάλλει δυναμικά και στην αύξηση ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων μοντέλων.

Σε αυτή τη βάση η συγκεκριμένη εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους στις 13 Μαρτίου, για την πολυπόθητη ανάπτυξη που επιδιώκουν και οι tricolors . Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Carlos Ghosn δήλωσε πως αυτή η συμφωνία αποτελεί μία είδηση με καλή προοπτική, τόσο για το Flins, όσο και για τους υπαλλήλους, αρκεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από όλες τις πλευρές.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η Renault έχει δεσμευθεί να αυξήσει τον όγκο της παραγωγής στις εγκαταστάσεις της επί γαλλικού εδάφους κατά 180.000 οχήματα, άρα συνολικά σε 710.000 οχήματα ετησίως. Το σχέδιο ανανέωσης ζητά 100.000 αυτοκίνητα να προέρχονται από τα νέα μοντέλα της Renault και 80.000 οχήματα από τις «αδελφές» εταιρείες του ομίλου.

Πηγή: autotriti.gr