Πέρα από μικρά πρωτότυπα οχήματα, η Chevrolet ετοιμάζει για τη φετινή έκθεση SEMA το «επιθετικό» Malibu Turbo Performance Concept.

Το πρωτότυπο τροφοδοτείται από το 2λιτρο turbo κινητήρα που μπορεί να βρεθεί και στο Malibu Turbo. Η ισχύς του έχει ωστόσο αυξηθεί και αγγίζει πλέον τους 259 ίππους. Αυτό επιτρέπει στο όχημα να πιάσει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6,3 δευτ., ενώ η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα.

Τα παραπάνω καθιστούν το Turbo Performance Concept, το ταχύτερο Malibu που έχει δημιουργηθεί πότε από τη Chevrolet.

Αν και η εταιρεία δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν πρόκειται το όχημα να περάσει στην παραγωγή, η δήλωση του Chris Perry, αντιπροέδρου στο τμήμα μάρκετινγκ, είναι ενδεικτική:

«Στη Chevrolet, οι επιδόσεις έρχονται σε πολλές διαφορετικές μορφές που στοχεύουν σε πολλούς διαφορετικούς πελάτες και αυτός ακριβώς επιδεικνύουμε στην έκθεση της SEMA. Παρακολουθούμε στενά τα αντιδράσεις και την αποδοχή στα concepts, επειδή αυτό το feedback μας βοηθά να εξακριβώνουμε την βιωσιμότητα για την παραγωγή νέων αξεσουάρ και ακόμη ειδικών εκδόσεων οχημάτων».

Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, το concept είναι βαμμένο σε απόχρωση που η εταιρεία ονομάζει Berlin Blue Tricoat.

Το κιτ περιλαμβάνει ακόμη μπροστινό splitter, πίσω διαχύτη και νέα ποδιά. Προσέθεσαν ακόμη ένα νέο σετ τροχών 20 ιντσών που συμπληρώνεται με ελαστικά Pirelli PZero.