Δεν είναι και το καλύτερο θέαμα… Αν προσπαθείς όμως να ευαισθητοποιήσεις αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, και εφόσον βέβαια διαθέτουν συνείδηση, τότε έχεις πιθανότητες επιτυχίας.

Εδώ βλέπουμε ένα χώρο όπου έχουν συγκεντρωθεί μοτοσυκλέτες κατεστραμμένες από το τσουνάμι που χτύπησε την βορειοανατολική Ιαπωνία, μετά το σεισμό 9 Ρίχτερ της 11ης Μαρτίου του 2011.

Για την ακρίβεια πρόκειται για την αυλή ενός δημοτικού σχολείου της Arahama και τα κατεστραμμένα δίτροχα συγκεντρώθηκαν σε μια προσπάθεια να «αγγίξουν» κάποιους οικονομικούς παράγοντες που περιόδευσαν την επαρχία Σεντάι, στο πλαίσιο του «Διαλόγου Σεντάι». Πόσο όμορφο ακούγεται…

Ο «Διάλογος Σεντάι» είναι μια συνάντηση για τη διαχείριση καταστροφών που διεξήχθη στην πόλη Σεντάι της βόρειας Ιαπωνίας, στις 10 Οκτωβρίου 2012.

Η συνάντηση διοργανώθηκε παράλληλα και στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ναι το ίδιο IMF που έχει αναλάβει να σώσει την Ελλάδα) στο Τόκιο (9-14 Οκτωβρίου), όπου συμμετέχουν όλοι οι σημαντικοί υπουργοί Οικονομικών και μεγαλοτραπεζίτες.