Το νέο μοντέλο της Ducati εξακολουθεί να δείχνει ακόμη αναποφάσιστο για την γραμμή που θα ακολουθήσει. Θα είναι ένα Hyperomtard με τον υγρόψυκτο κινητήρα ή ένα μικρό Multistrada. Οι απορίες αναμένεται να λυθούν με την επίσημη παρουσίασή του στις αρχές Οκτώβρη κατά την διάρκεια της έκθεσης Intermot της Κολωνίας.

Μέχρι τότε οι όποιες ενδείξεις προκύπτουν, προέρχονται από «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες όπως αυτή που δημοσιεύουμε. Το νέο Hypermotard 848 έχει καταφέρει με αυτό τον τρόπο να κινήσει το ενδιαφέρον σε μια κατηγορία που ούτως ή άλλως αριθμεί μονοψήφιο αριθμό επιλογών.

Είναι εμφανής ο υγρόψυκτος κινητήρας του 848 που φέρνει το μοντέλο πιο κοντά στο Multitrada. Από εκεί και πέρα, τα πλαστικά και η έκταση που θα καταλαμβάνουν τελικά θα υποδηλώσει και τον χαρακτήρα του μοντέλου.

Στο πρωτότυπο της φωτογραφίας ο λιτός εξοπλισμός -ως προς την προστασία από τον αέρα υποδηλώνει έναν άμεσο συγγενή του Hypermotard. Ωστόσο άλλα στοιχεία, όπως η διαδρομή των εξατμίσεων και το κοντό ρύγχος θυμίζουν έντονα ή προέρχονται από το Multisrtrada.

Η αναμονή των φίλων της Ducati σύντομα θα τελειώσει. Μέχρι τότε εμείς να ρίξουμε λίγο λάδι στη φωτιά παρατηρώντας ότι αυτό το πρωτότυπο έχει υψηλότερες διαδρομές αναρτήσεων σε σχέση με τα προηγούμενα που είχαν εμφανιστεί πριν το καλοκαίρι. Κάτι που ενισχύει την άποψη ότι πρόκειται για Hyper και όχι Multi.