Το Husqvarna Strada, το concept που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Σαλόνι του Παρισιού, θα περάσει στην παραγωγή στα τέλη του 2012, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το Strada το είδαμε πρώτη φορά ως concept τον περασμένο Νοέμβριο στο Παρίσι και από τότε ήταν γνωστό ότι σύντομα θα περάσει στην παραγωγή. Σήμερα επιβεβαιώνεται, ότι θα περάσει στη φάση της μαζικής παραγωγής στα τέλη του 2012 και ότι, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Husqvarna, η τιμή του θα κυμαίνεται στα επίπεδα του BMW G 650 GS.

Η σύγκριση αυτή δεν είναι τυχαία, αφού το Strada χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με αυτόν του βαυαρικού on-off. Πρόκειται για τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 650 κ.εκ., ρυθμισμένος κατάλληλα για τη νέα χρήση και, σύμφωνα με τη Husqvarna, αποδίδει λίγο περισσότερο από τους 47 ίππους του BMW. Επιπλέον, σε σύγκριση με το G 650 GS, το νέο Husqvarna θα είναι αρκετά ελαφρύτερο: γύρω στα 170 κιλά (το GS ζυγίζει 192 κιλά).

Όπως και το GS, το Strada θα έχει και χωμάτινες δυνατότητες. Επιπλέον, σύμφωνα με τον PR manager της Husqvarna, Martino Bianchi, το Strada θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις. Η δεύτερη θα διαθέτει περιορισμένες επιδόσεις (για τους κατόχους του διπλώματος της μικρής κατηγορίας) και θα κυκλοφορήσει μετά την κανονική έκδοση.

Αν και η Husvarna, τέλος, δεν έχει ανακοινώσει άλλα στοιχεία για τη νέα μοτοσικλέτα της, υπενθυμίζεται πως από τις φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει γνωρίζουμε τα εξής: το πλαίσιο είναι διπλής ραχοκοκαλιάς κλειστού τύπου και μοιάζει να είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, το πιρούνι είναι ανεστραμμένο, οι δαγκάνες των φρένων προέρχονται από την Brembo και οι δίσκοι είναι κυματιστοί.

Πηγή: mototriti.gr