Μόλις πήρε το πράσινο φως, η Ford ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα: να δημιουργήσει ένα  GT κατάλληλο αφενός για το δρόμο, αφετέρου για αγώνες, και μάλιστα έγκαιρα για την 50ή επέτειο της θρυλικής της νίκης στις 24 Ώρες του Le Mans.

Η επιθυμία για μία νίκη στο Le Mans είναι αυτή που οδήγησε τον Henry Ford II στη δημιουργία του Ford GT 40 τη δεκαετία του 1960. Χρειάστηκε όραμα, επινοητικότητα και τόλμη για να βουτήξει στην περιπέτεια του Le Mans. Η επιστροφή στους αγώνες είναι πάντα μία καθοριστική στιγμή για την εταιρία και τώρα ήρθε η ώρα για την επιστροφή του Ford GT στον θρυλικό αγώνα αντοχής. Συνολικά, τέσσερα GT θα αγωνιστούν σε όλο τον κόσμο για τίτλους του πρωταθλήματος το 2016 με τη αγωνιστική ομάδα Ford Chip Ganassi Racing. Δύο από αυτά θα τρέξουν στο IMSA Weather Tech SportsCar Championship (Β. Αμερική) και δύο στο παγκόσμιο FIA World Endurance Championship. Και τα τέσσερα θα αντιμετωπίσουν την 24ωρη πρόκληση του Le Mans.

FORD_LE_MANS

Για να διαφημίσει την επιστροφή της αμερικάνικης φίρμας στον γαλλικό αγώνα, η Ford Performance δημιούργησε πέντε βίντεο για να περιγράψει το «ταξίδι» που ξεκίνησε από την απόφαση να συμμετάσχει ξανά στο Le Mans με το νέο Ford GT.

Το πρώτο από τα πέντε βίντεο μικρής διάρκειας με τίτλο «η Απόφαση», παρουσιάζει τους Bill Ford Jr., Raj Nair, Dave Pericak και Edsel B. Ford II, που έδωσαν το παρών στον αγώνα του 1966 μαζί με τον πατέρα Henry Ford II.

Νίκος Τσάδαρης