Βίντεο που φαίνεται να δείχνει ουκρανικά πυρά να καταστρέφουν ολοσχερώς ρωσικό τανκ έδωσαν στη δημοσιότητα οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Το ρωσικό τανκ, σύμφωνα πάντα με τις ουκρανικές πηγές, ανήκε στην 25η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Sicheslav. Την ώρα που πυκνός καπνός τυλίγει το τανκ, ακούγεται μουσική υπόκρουση heavy metal.

«Game over Ρώσοι εισβολείς! Θα νικήσουμε! Δόξα στην Ουκρανία!» αναφέρει χαρακτηριστικά η λεζάντα.

Λβιβ: Άνδρες και γυναίκες μαθαίνουν να χειρίζονται όπλα

Στην πόλη Λβιβ, στη Δυτική Ουκρανία, όπου οι σειρήνες ήχησαν σήμερα Τρίτη για μια ακόμη ημέρα, οι κάτοικοι εκτιμούν ότι στόχος των Ρώσων είναι να κάμψει το ηθικό τους και πως όλη αυτή η κινητικότητα των εισβολέων αποτελεί σπάσιμο νεύρων. Οι κάτοικοι κήδεψαν σήμερα 4 στρατιώτες, που ήταν μεταξύ των 35 νεκρών από την ρωσική επίθεση στη βάση του Γιάβοριβ.

Στο διάστημα της αναμονής και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της απεσταλμένης της ΕΡΤ, Ελβίρας Κρίθαρη άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας εκπαιδεύονται από άντρες του Ουκρανικού στρατού και μαθαίνουν να χειρίζονται τα όπλα. Σε ένα αυτοσχέδιο πεδίο προετοιμασίας σε δασώδη περιοχή στα περίχωρα της πόλης, έφηβοι αλλά και 70χρονοι χωρίζονται σε ηλικιακές ομάδες αλλά και με βάση τη γνώση τους στο αντικείνο και λαμβάνουν μαθήματα άμυνας αλλά και επίθεσης.

«Οι άντρες που εκπαιδεύονται – αλλά και ορισμένες γυναίκες ανάμεσά τους- δεν αποκλείεται να κληθούν στο μέτωπο για να συνδράμουν τον τακτικό στρατό σε περίπτωση ανάγκης. Οι πολίτες μοιάζουν έτοιμοι να πάρουν τα όπλα» εξήγησε στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης ο Ουκρανός εκπαιδευτής.

Εκτός από τα στρατιωτικής φύσης μαθήματα δίνονται και μαθήματα εξειδικευμένων πρώτων βοηθειών, για τη διαχείριση των τραυματισμένων στο πεδίο της μάχης.