Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράινερ Μπρούντερλε δήλωσε σήμερα ότι αναμένει σύντομα να μειωθεί ο αριθμός των ανέργων κάτω των τριών εκατομμυρίων δεδομένου ότι η γερμανική οικονομία ενισχύεται.

«Θα μπορέσουμε σύντομα να περάσουμε κάτω από το όριο των τριών εκατομμυρίων», δήλωσε στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, το 2009 το ποσοστό ανεργίας είχε φθάσει κατά μέσο όρο το 8,2% και, αντίθετα με τις προβλέψεις οικονομικών αναλυτών της ίδιας της κυβέρνησης που ανέμεναν αύξηση της ανεργίας μέχρι και στα 4 εκατομμύρια ανέργων, το ποσοστό βρίσκεται σε συνεχή πτώση από την αρχή του έτους. Ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο ήταν 3,15 εκατομμύρια, σε ποσοστό 7,5%

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θαύμα σημαντικών διαστάσεων στον τομέα της απασχόλησης», είπε ο υπουργός, ο οποίος σχολιάζοντας τους θετικούς οικονομικούς δείκτες, κυρίως στον τομέα των εξαγωγών, δήλωσε ότι «η Γερμανία είναι και πάλι παρούσα» στον οικονομικό τομέα και ότι παίζει τον ρόλο «της ατμομηχανής για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η γερμανική οικονομία γνώρισε κατά το 2009 τη σοβαρότερη ύφεση των μεταπολεμικών ετών, με πτώση του ΑΕΠ κατά 5%. Για το 2010, η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη κατά 1,4%, αλλά ερευνητικά ινστιτούτα και τράπεζες την τοποθετούν περί το 2%.