Έκρηξη σημειώθηκε σε ένα τζαμί Σιιτών στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν, όπως ανέφερε τοπική πηγή που επικαλείται το Sputnik. Νοσοκομειακή πηγή που μίλησε στο πρακτορείο σημείωσε πως η έκρηξη φέρεται να έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους και να έχει προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 20.

Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως η έκρηξη προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ υπήρχαν αναφορές για πολλούς θανάτους και τραυματισμούς.

Σε έκτακτη είδησή του, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως η έκρηξη στο τζαμί σημειώθηκε την ώρα της προσευχής της Παρασκευής στην πόλη Κανταχάρ. Τοπικός πολιτικός ηγέτης ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν φόβοι για πολλά θύματα.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από δημοσιογράφους στα social media δείχνουν πολλούς ανθρώπους να φαίνονται νεκροί ή σοβαρά τραυματισμένοι στο πάτωμα του τζαμιού.

Επίθεση αυτοκτονίας με πολλά θύματα

Η έκρηξη σημειώθηκε στο σιιτικό τζαμί Ιμάμ Μπαργκάχ στο κέντρο της νότιας πόλης Κανταχάρ του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

Την έκρηξη επιβεβαίωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου καθώς και αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik, κάνοντας λόγο για επίθεση αυτοκτονίας με πολλά θύματα.

Οι πρώτες πληροφορίες του Sputnik έκαναν λόγο για επτά νεκρούς και 13 τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι οι αρχές συγκεντρώνουν πληροφορίες για την έκρηξη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Είχε προηγηθεί πριν από λίγες ημέρες μία ακόμη ισχυρή έκρηξη σε τζαμί Σιιτών στο Κουντούζ του Αφγανιστάν, από την οποία δεκάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους,

Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου