Το διεθνούς φήμης μοντέλο, Ναόμι Κάμπελ και η διάσημη ηθοποιός, Μία Φάρρου, μπορούν να καταθέσουν στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται στη Χάγη για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημα της εισαγγελίας, η οποία ζήτησε από τις δύο γυναίκες να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου. Η κατηγορούσα αρχή στις 20 Μαΐου είχε ζητήσει από τους δικαστές, να παρουσιαστεί η Ν. Κάμπελ στο δικαστήριο, σχετικά με ένα διαμάντι, που της είχε προσφέρει ο πρώην Πρόεδρος της Λιβερίας το 1997, έπειτα από δείπνο, που είχε διοργανωθεί από τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα. Η εισαγγελία είχε επίσης ζητήσει από το δικαστήριο να δεχθεί να καταθέσει και η ηθοποιός Μία Φάροου, καθώς και ο ατζέντης του μοντέλου Κάρολ Ουάιτ, οι οποίοι ήταν επίσης παρόντες στο δείπνο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τέιλορ, είχε μεταβεί το Σεπτέμβριο του 1997 στη Νότια Αφρική με σκοπό να πουλήσει, ή να ανταλλάξει διαμάντια με όπλα, με αποδέκτες τους αντάρτες στη Σιέρα Λεόνε. Ο ίδιος φέρεται διηύθυνε κρυφά τους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου στη Σιέρα Λεόνε, προμηθεύοντάς τους με όπλα και πυρομαχικά και παίρνοντας ως αντάλλαγμα διαμάντια. Ο πρώην Πρόεδρος της Λιβερίας κατηγορείται κυρίως για φόνους, βιασμούς αλλά και για τη στρατολόγηση παιδιών, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Σιέρα Λεόνε.