Τα διαμάντια είναι παντοτινά!

Ναόμι Κάμπελ και Μία Φάροου στα δικαστήρια


ΚΟΣΜΟΣ
16:31
30/06/2010
Τα διαμάντια είναι παντοτινά!
loading

Το διεθνούς φήμης μοντέλο, Ναόμι Κάμπελ και η διάσημη ηθοποιός, Μία Φάρρου, μπορούν να καταθέσουν στη δίκη του πρώην προέδρου της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος δικάζεται στη Χάγη για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο για τη Σιέρα Λεόνε.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημα της εισαγγελίας, η οποία ζήτησε από τις δύο γυναίκες να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου. Η κατηγορούσα αρχή στις 20 Μαΐου είχε ζητήσει από τους δικαστές, να παρουσιαστεί η Ν. Κάμπελ στο δικαστήριο, σχετικά με ένα διαμάντι, που της είχε προσφέρει ο πρώην Πρόεδρος της Λιβερίας το 1997, έπειτα από δείπνο, που είχε διοργανωθεί από τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα. Η εισαγγελία είχε επίσης ζητήσει από το δικαστήριο να δεχθεί να καταθέσει και η ηθοποιός Μία Φάροου, καθώς και ο ατζέντης του μοντέλου Κάρολ Ουάιτ, οι οποίοι ήταν επίσης παρόντες στο δείπνο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Τέιλορ, είχε μεταβεί το Σεπτέμβριο του 1997 στη Νότια Αφρική με σκοπό να πουλήσει, ή να ανταλλάξει διαμάντια με όπλα, με αποδέκτες τους αντάρτες στη Σιέρα Λεόνε. Ο ίδιος φέρεται διηύθυνε κρυφά τους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου στη Σιέρα Λεόνε, προμηθεύοντάς τους με όπλα και πυρομαχικά και παίρνοντας ως αντάλλαγμα διαμάντια. Ο πρώην Πρόεδρος της Λιβερίας κατηγορείται κυρίως για φόνους, βιασμούς αλλά και για τη στρατολόγηση παιδιών, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη Σιέρα Λεόνε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει