Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στον οίκο μόδας Gucci και στη δισεγγονή του
ιδρυτή του όσον αφορά τη χρήση της επωνυμίας. Από τη μια πλευρά, το
όνομα Gucci παραπέμπει στο εμπορικό σήμα που έχουν αγαπήσει διάσημοι
λάτρεις της μόδας σε όλη την υφήλιο και την κυρία Γκούτσι, η οποία φιλοδοξεί να ιδρύσει μια παγκόσμια αλυσίδα
ξενοδοχείων στο όνομά της. Το πρώτο, ένα ξενοδοχείο boutique
πολυτελείας, 87 δωματίων, στο Ντουμπάι, πρόκειται να λειτουργήσει
εφέτος.

«Έπειτα από τις ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων για την υποτιθέμενη ανάμειξη του οίκου μόδας Gucci σε σχέδιο λειτουργίας ξενοδοχείων, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ξενοδοχεία Εlisabetta Gucci» ανακοίνωσε ο οίκος μόδας, τα περυσινά έσοδα του οποίου έφθασαν τα 2,3 δισ. ευρώ.

Η κατασκευαστική εταιρεία Βaitek Ιnternational Real Εstate, υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Αμπου Ντάμπι, συνεργάζεται με τη φιλόδοξη κυρία Γκούτσι, η οποία επίσης διαθέτει ισχυρούς φίλους, όπως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης και μεγαλοεπιχειρηματίας Μάικλ Μπλούμπεργκ.
«Δεν μπορεί να αλλάξει το όνομά της ούτε την καταγωγή της» είπε ο κ. Μπλούμπεργκ. Και τόνισε: «Δεν φταίει σε τίποτε που έχει ένα διάσημο επώνυμο και προέρχεται από ένα διάσημο οικογενειακό περιβάλλον. Δεν προσπαθούμε να το χρησιμοποιήσουμε τόσο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο οίκος μόδας προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Το 2008 κέρδισε σε αντιδικία για αντιγραφή του εμπορικού σήματός του από κινεζική υποδηματοποιία. Πέρυσι όμως έχασε σε αντιδικία με ένα μικρό κατάστημα μόδας του Μπέρμιγχαμ, στην Αγγλία, το οποίο χρησιμοποιούσε το εμπορικό σήμα Duccio.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ