Πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις

Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Ευρώπη εξετάζουν οι ΗΠΑ


ΚΟΣΜΟΣ
14:31
03/10/2010
Πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις
loading

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκδώσουν επίσημη προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς ώστε να είναι προσεχτικοί όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη, μετά από τις πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με το κανάλι Fox News, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, αυτή η προειδοποίηση θα αφορά κορυφαίους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς καθώς και τα μεγαλύτερα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ευρώπη.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία αλλά ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι «θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα κατά της απειλής των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη».

«Έχουμε παρακολουθήσει και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το ενδιαφέρον της Αλ Κάιντα να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον μας, εναντίον των συμμάχων και των συμφερόντων μας. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανατρέψουμε κάθε τρομοκρατικό σχέδιο και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα» ανέφερε ο αξιωματούχος, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Τύπου ο τρίτος της τάξει στην Αλ-Κάιντα, σεΐχης Γιούνις αλ Μαουρετάνι, βρισκόταν πίσω από τα σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις στη δυτική Ευρώπη, σε συνεργασία και με την οικονομική υποστήριξη του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Ωστόσο το επίπεδο συναγερμού είναι υψηλό και οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πηγή: tovima.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει