Ούτε καν το πότε θα ξεκινήσουν οι νέες διαβουλεύσεις δεν κατάφεραν να αποφασίσουν οι στρατιωτικοί της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, που κάθισαν το πρωί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για πρώτη φορά από το 2008, σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τη μεταξύ τους ένταση.

Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, οι συζητήσεις έληξαν χωρίς να σημειωθεί πρόοδος, με τη Σεούλ να καλεί την Πιονγκγιάνγκ να ζητήσει συγνώμη για την τορπίλη που έπληξε το νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο Cheonan.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη λήξη των συνομιλιών χωρίς να προβεί σε σχόλιο.

Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο μεθοριακό χωριό Πανμουντζόμ, η Βόρεια Κορέα επρόκειτο να αναφερθεί στην οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων στην Κίτρινη Θάλασσα, την οποία διεκδικεί, καθώς και στις αποστολές φυλλαδίων προπαγάνδας στη Βόρεια Κορέα από νοτιοκορεάτες ακτιβιστές.

Η Σεούλ από την πλευρά της καλεί η Πιονγκγιάνγκ να αναλάβει την ευθύνη για το ναυάγιο του πλοίου Cheonan το οποίο προκάλεσε τορπίλη, με αποτέλεσμα 46 άνδρες του νοτιοκορεατικού πολεμικού ναυτικού να χάσουν τη ζωή τους. Έρευνα διεθνών εμπειρογνωμόνων απέδωσε την ευθύνη του ναυαγίου στη Βόρεια Κορέα, ωστόσο η Πιονγκγιάνγκ αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.