Σε φυλάκιση τριών μηνών με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ένας χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος, που γρονθοκόπησε συνάδελφό του στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια μιας εγχείρισης, από δικαστήριο της Νυρεμβέργης.

Η μια «γροθιά» ήταν τόσο δυνατή, που ο αναισθησιολόγος βάρδιας έπεσε κατά γης, αφού χτύπησε στον τοίχο… και αργότερα τον περιποιήθηκαν για κακώσεις στο λαιμό, το γόνατο, αλλά και το κεφάλι.

Νοσοκόμος του χειρουργείου που προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, γρονθοκοπήθηκε κι αυτός… Για την ιστορία, ο ασθενής εγχειριζόταν στη μύτη του, αλλά δεν έβλεπε, υπό το κράτος της αναισθησίας… όλα τα τεκταινόμενα γύρω του.

Η ποινή στον ταραξία χειρουργό προβλέπει και πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ, που θα καταβληθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής του καταδικασθέντος, αλλά και μικρές αποζημιώσεις για τους δύο κακοποιηθέντες συναδέλφους.

Ο ταραξίας χειρουργός «βγήκε από τα ρούχα του», όταν διαπίστωσε ότι ο αναισθησιολόγος βάρδιας, που προτιμούσε, είχε κανονική άδεια και θα αντικαθίστατο από αναπληρωτή.

Ο καταδικασθείς απολογούμενος ζήτησε δημόσια συγγνώμη δηλώνοντας πως έχασε τον έλεγχο κάτι που… επηρέασε στην απονομή της δικαιοσύνης. Εξάλλου, επέλεξε να διακόψει τη συνεργασία του με το νοσοκομείο, όπου αυτά συνέβησαν, να κλείσει το ιατρείο του στην πόλη και να βρει δουλειά σε ένα γειτονικό νοσοκομείο, κάτι που οπωσδήποτε φανερώνει την έμπρακτη μεταμέλειά του για το ατυχές συμβάν… εν ώρα εγχείρισης.