Ο «Χλευασμός του Χριστού», η ταινία που προκαλεί σε Σκόπια και Ελλάδα

Το έργο με τίτλο «Mocking of Christ» βγαίνει στις αίθουσες των κινηματογράφων


ΚΟΣΜΟΣ
7:49
16/10/2018
Ο «Χλευασμός του Χριστού», η ταινία που προκαλεί σε Σκόπια και Ελλάδα
67
loading

H ταινία με τίτλο «Χλευασμός του Χριστού» που εμφανίζει τα Σκόπια σαν «Μακεδονία» βγαίνει τελικά στις αίθουσες αν και είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Στο σενάριο ο πρωταγωνιστής ονομάζεται Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ο οποίος είναι ένας διάσημος δημοσιογράφος ενός γαλλικού πολιτικού περιοδικού επιστρέφει στη γενέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, ο οποίος έζησε σαν πολιτικός μετανάστης στη ΠΔΓΜ.

Τελικά ο πατέρας , τον οποίο συναντά, σκοτώνεται από τους στρατιώτες του αλβανικού απελευθερωτικού στρατού και το άψυχο σώμα του σταυρώνεται πέφτει σε μια μεγάλη πινακίδα και τα αστέρια της ΕΕ σχηματίζουν ένα φωτοστέφανο στο κεφάλι του.

Η χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας παραπέμπει στον Ιησού που φέρεται να είναι… γιος του «Αλέξανδρου του Μακεδόνα», ο οποίος αναζητά τον νεκρό σκοπιανό πατέρα του στην αποκαλούμενη «Μακεδονία» και πεθαίνει σταυρωμένος πάνω σε μια πινακίδα.

Ο «Χλευασμός του Χριστού» βραβεύθηκε ως ταινία της «Μακεδονίας» στο φεστιβάλ του Μόντρεαλ. Συμπρωταγωνίστρια είναι και η Ελληνίδα ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού.

Στην ταινία τρομοκράτες του UCK (των Αλβανόφωνων) σκορπίζουν το θάνατο βάζοντας φωτιά.

Η κυβέρνηση στα Σκόπια αποδοκίμασε την ταινία γιατί προκαλεί την κοινή γνώμη.

Πλέον η ταινία με τίτλο «Mocking of Christ» βγαίνει στις αίθουσες των κινηματογράφων.

Σκηνές του έργου γυρίστηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

67
σχόλια
  1. avatar mipos

    Τόοοση μαγκιά... Γιατι δεν κάνουν, ...δεν τολμούν,...βρωμάνε ήδη τα εσώρουχά τους κι αν το σκεφτούν μόνο...κάτι με τον Μωάμεθ? ¨Ολοι οι μάγκές είναι μάγκες ...μόνο άμα εχουν σιγουριά ασυλίας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει