Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 150 πολέμιοι των ταυρομαχιών διαδήλωσαν σήμερα, γυμνοί, μπροστά στο Μουσείο Γκουγκενχάϊμ του Μπιλμπάο, στη βόρεια Ισπανία, ζητώντας την κατάργηση των ταυρομαχιών. Στην περιοχή, από βδομάδα θα γίνεται μία μεγάλη ταυρομαχία καθημερινά.

Οι διαδηλωτές έχοντας ζωγραφίσει σημεία του σώματός τους, έπεσαν κατά γης σχηματίζοντας την εικόνα ματωμένου ταύρου, σήκωσαν δε μεγάλο πανό, στο οποίο υπήρχε το σύνθημα «Καταργήστε την ταυρομαχία, υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων».

Στην Καταλονία, προ 20ημέρου ανακοινώθηκε επίσημα ότι το 2012 δεν θα γίνονται πια στα όριά της ταυρομαχίες. Έτσι, η Καταλονία έγινε η δεύτερη κατά σειράν περιφέρεια στην Ισπανία, που μετά τα Κανάρια νησιά (1991) απαγορεύει την ταυρομαχία.

«Μία κοινωνία με ηθικά κριτήρια δεν μπορεί να επιτρέπει άλλο πολύ ανήθικα θεάματα, όπως η ταυρομαχία», ανακοίνωσε στο μεταξύ το φιλο-ζωϊκό σωματείο «Εκουανιμάλ».

Στη Γκουανταλαχάρα, στην κεντρική Ισπανία, καταγγέλθηκε η συμμετοχή μηχανοκίνητων οχημάτων στην ταυρομαχία και η τελική εξόντωση του ματωμένου ταύρου με «χαριστική βολή».

Σημειώνουμε ότι η εφημερίδα «Πούμπλικο» κάνει εκστρατεία, ώστε τουλάχιστον οι ανήλικοι να μην παρακολουθούν τις ταυρομαχίες.

Θυμίζουμε ότι σε αρένα της φημισμένης Ναβάρα, την Πέμπτη, οργισμένος ταύρος πήδησε στην κερκίδα και τραυμάτισε 40 θεατές, εκ των οποίων ένα 10χρονο αγόρι, που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο τοπικό νοσοκομείο.